Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Vandaag speelde het dames elftal van vv Diepenveen tegen de rode lantaarndrager uit de competitie. Deze wedstrijd wisten ze soeverein te winnen en door de vandaag verdiende drie punten weten ze de tweede plek op de ranglijst op dit moment bezet te houden.

Wie zijn de gezichten achter dit elftal en wat is het geheim van hun succes? Daar proberen we achter te komen in een gesprek met coach Thierry. De twintig fanatieke dames worden begeleid door een staf die uit 5 personen bestaat. Allemaal voetbaldieren, waarvan we de trainers Jan, Jan Dieter en Youri al langer kennen bij Diepenveen. Maar wie zijn die jonge mannen die op zondag langs de lijn staan te coachen? Dit zijn Thierry en Leon! Tijd om eens verder kennis te maken, vandaag spraken we met Thierry.

Thierry en Leon zijn beste vrienden en voetballen samen op zaterdag bij vv Activia. Daarnaast zijn ze enthousiaste Go Ahead Eagles supporters. Thierry woont in Apeldoorn en heeft stage gelopen bij GAE. Zes jaar geleden was dat op de financiële administratie. Daarna is hij als vrijwilliger aan de slag gebleven. Hij zit bij de afdeling pers en communicatie en helpt bij de radiokamer. Hij geeft de speaker door welke wissels er worden toegepast, zodat dit kan worden omgeroepen. Daarnaast bereid Thierry de informatie voor die op het scorebord wordt weergeven. Hij zorgt dat er een foto, naam en rugnummer van de spelers te zien is bij aanvang van de wedstrijd.

Vandaag was Leon mee naar de uitwedstrijd van de Eagles tegen Fortuna en dus niet beschikbaar voor dit gesprekje. Maar als beste vriend weet Thierry ook van alles over Leon te vertellen. Zo heeft Leon in de jeugd nog bij Diepenveen gespeeld. En is Kim de vriendin van Leon de reden dat zij nu bij Diepenveen aan het coachen zijn gegaan. Via Kim kenden ze al veel speelsters en toen het duidelijk was dat er een nieuw team geformeerd zou worden waren de dames op zoek naar een coach. Thierry en Leon hebben toen besloten om dit samen op te pakken. Het bevalt ze erg goed. “Het moet toch passen” vertelde Thierry. Hij geeft aan dat het een erg gezellige groep is waar prestatie en gezelligheid hand in hand gaan.

Het collectief is heel belangrijk. Er zijn een aantal speelsters die al veel ervaring hebben en er zijn speelsters die dit seizoen voor het eerst kennis hebben gemaakt met competitievoetbal. Hoe dit zou gaan werken was van tevoren niet te voorspellen. Thierry geeft aan dat de nieuwe speelsters al grote stappen hebben gezet. De trainers hebben zich opgesteld als echte leermeesters en bij deze speelsters gefocust om de basistechnieken van het voetbal onder de knie te brengen en dit betaalt zich nu uit. De oefen- en bekerwedstrijden werden gebruikt om gewend te raken en te zoeken naar een opstelling waarin ze prettig kunnen voetballen.

Wat zijn dan de toekomstplannen? Sowieso willen ze volgend seizoen doorgaan en voor de bovenste posities strijden. In de huidige competitie zijn de bovenste 5 ploegen erg aan elkaar gewaagd. Er komen speelsters terug van blessures dit zorgt ervoor dat de selectie wat ruimer wordt. Helaas heeft de vaste keepster aangegeven aan het eind van dit seizoen te stoppen. Het team is dus nog op zoek naar een nieuwe doelverdediger!

Hoe hebben ze het seizoen tot nu toe beleefd en hoe is het om voor vv Diepenveen uit te komen? Thierry geeft aan dat het weinig moeite kostte om zich hier thuis te voelen. Natuurlijk kende hij al een aantal vrienden uit Diepenveen en ook veel van de speelsters. Hij is er trots op dat het damesteam ook echt wat toevoegt aan de vereniging Diepenveen. Er komt veel publiek af op de wedstrijden en die blijven vaak gezellig hangen na de tijd. Ook zijn er speelsters die zich inzetten om feestavonden te organiseren, hiervan was het Oktoberfest een voorbeeld van een geslaagde avond en op zondag is het altijd gezellig op de club. Overigens vindt hij dat het team er gestroomlijnd bijloopt door de sponsoring van kleding, tassen en truien. Een wens vanuit het team is dat er een scorebord in het clubhuis komt te hangen met de stand van hun competitie. Hopelijk kunnen we dit met de verbouwing van het clubhuis realiseren!

We willen Thierry en Leon bedanken en wensen hun nog veel plezier toe. We zien elkaar weer op of langs het veld!

Foto’s Jan

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma