Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Afgelopen zondag wist Diepenveen 3 met 3-1 te winnen van Lemelerveld 4. Door deze winst stijgt Diepenveen 3 van de 11e naar de 8e plaats in de 4e klasse van het zondag amateurvoetbal!

Zondag 14 november: het was rustig op het sportpark van vv Diepenveen. De wedstrijd van het derde elftal was de enige wedstrijd die vandaag op het programma stond. En de nieuwe coronaregels boden geen ruimte voor toeschouwers. Desondanks had de ploeg zin om een pot voetbal te spelen.

Team Diepenveen 3

De wedstrijd begon met veel balbezit voor Lemelerveld. Zij lieten de bal veelvuldig van voet naar voet gaan, bijna vaker dan dat de Vrij en van Dijk de bal overspeelden in de wedstrijd van oranje. Omdat dit vooral op de eigen helft gebeurde had Diepenveen hier niet veel problemen mee. De keren dat er diepte werd gezocht op de enorme spitsen stonden de verdedigers van Diepenveen hun mannetje. Er was éénmaal een redding van keeper Edwin nodig op een schot vanaf randje zestien. Edwin wist dit schot uitstekend te pareren. Na een kwartier spelen kreeg Diepenveen meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in meer kansen voor het doel van de oranje-witten. Tot op een gegeven moment Thijs een fantastische pass afleverde zo bij rechtsback Magic Mike in de voeten. Mike die onopvallend was doorgedrongen naar het zestienmetergebied van de tegenstander nam de bal fantastisch aan en wist de keeper te verassen met een schuiver in de korte hoek, 1-0!
Na een goed half uur spelen werd de eerste golf wisselspelers ingebracht. Het wisselbeleid is erop gericht dat elke speler evenveel minuten maakt. In de praktijk komt het erop neer dat er elk half uur een speler per linie wordt gewisseld. Dus een verse aanvaller, middenvelder en verdediger. Dit bracht nieuw elan in de ploeg. Diepenveen consolideerde de voorsprong en met nog een minuut te gaan tot de rust werden de spelers gemaand om vooral balbezit te houden en dit uit te spelen tot het rustsignaal van arbiter Bomhof. Gerben dacht hier echter anders over en riep over het veld: nog één aanval. Wat volgde was een prachtige crosspass van Florentijn op Gerben die rechts voorin stond. De pass was precies op maat en daardoor wist Gerben zijn directe tegenstander voorbij te komen en de zestien meter op te zoeken. Hij legde de bal af op de aangesnelde Aran die de 2-0 aantekende. Een flinke opsteker zo vlak voor rust!

De tweede helft werd aangevangen en het spelbeeld bleef grotendeels hetzelfde. Diepenveen had lichtjes de overhand en er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld. Een hoekschop die scherp werd voorgezet door Aran kwam bij de tweede paal terecht waar Bo alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om de bal in het net te werken. Bàm, 3-0 voorsprong. Niet lang daarna werd Jur onderuitgehaald op twintig meter van het doel van Lemelerveld. De vrije trap die volgde werd door Gerben de zestien meter ingedraaid. De keeper kon de bal te pakken krijgen en doormiddel van een snelle hervatting waren de bezoekers weg. Een lange bal werd doorgekopt door de spits en kwam terecht bij de buitenspeler die door was gerend. Stijn was in de achtervolging en probeerde met een sliding de speler van scoren te houden. Helaas kwam de inzet via het been van Stijn buiten het bereik van keeper Edwin en rolde over de doellijn, 3-1. Er waren nog wat schermutselingen voor het doel, een kopbal van kunstenaar Guido wist de keeper niet te verschalken De 3-1 stand bleek ook de eindstand te zijn.

Het was een sportieve wedstrijd van beide kanten. We willen onze bezoekers uit Lemelerveld bedanken voor deze pot voetbal en ook arbiter Bert voor het leiden van de wedstrijd.

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma