VOETBAL(virus)

Het seizoen 2019-2020 is ten einde, de vakantietijd is aangebroken. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. De gebruikelijke vrijwilligersavond aan het einde van dit seizoen gaat om Covid-19 redenen dit jaar niet door. Natuurlijk willen we iedereen die (weer) zijn steen of steentje heeft bijgedragen of op de één of andere manier een bijdrage heeft geleverd aan de club hartelijk bedanken!!

Het seizoen waarin het eerste elftal in de derde klasse mocht uitkomen was begonnen. Het 1e elftal wist na een stroeve start wedstrijden te winnen en vestigde zich in de middenmoot van de 3e klasse.
Zowel het tweede, vierde en vijfde elftal hebben bovenaan de competitie gestaan.
De resultaten van JO19-1 waren goed, in de competitie werden ze kampioen en in het bekertoernooi wisten ze de halve finale te bereiken.

Winterstop; lekker zaalvoetballen bij het Hans Rasker toernooi en het Boerenkooltoernooi. De jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd en ook werd er voor de Swinckels Wintercup gestreden.
Laat de tweede helft van het seizoen maar beginnen!

De tweede seizoenshelft was net begonnen, maar halverwege maart van dit jaar sloeg het noodlot toe. Een virus wat zich aan de andere kant van de wereld verspreidde wist de weg naar Europa te vinden. Een pandemie tot gevolg. Het land ging op slot!

In quarantaine, hopen dat we niet getroffen worden door het virus.
Thuiswerken, niet meer uit eten, geen festivals, geen bezoek aan de schouwburg en erger nog, niet meer samen voetballen. Ook de vv Diepenveen DOE dag, het voetbalkamp en het Gerritstoernooi gaan niet door.

Was het alleen kommer en kwel? Neen!
Een uitkomst tijdens deze vreemde tijden waren de Diepenveen challenges, waarin de spelers van vv Diepenveen werden uitgedaagd om trucjes uit de challenges na te doen en filmpjes hiervan te posten op de website. Hier werd gretig gebruikt van gemaakt. Leuk om mee te maken.
Nog geen week nadat er door regering was besloten dat er door de jeugd weer getraind mocht worden, was het sportpark ‘coronaproof’ gemaakt, lag er al een schema met veldindeling voor de trainingen klaar. Alle trainers waren bereid om de trainingen volgens de richtlijnen van de overheid, RIVM en KNVB te verzorgen. Alternatieve trainingsvormen met 1,5 meter afstand werden beschikbaar gesteld. En de Corona-coördinatoren waren ingedeeld.
Fijn was dat er weer samen gesport mocht worden! Er was maar één virus waar we mee besmet waren en dat was het voetbalvirus! Dat werd wel duidelijk in deze weken.

Omdat er binnen niet gesport mocht worden en er buiten genoeg ruimte is konden we sporters van andere afdelingen van de Diepenveense sportclub op ons sportpark ontvangen om te trainen. Handbal, gymnastiek, damesfitness. Dit was erg gezellig en goed om te zien dat dit prima samen gaat. Jammer dat we niet met alle sporten op 1 park zitten. De rugbyers van onze buren The Pickwick Players zochten ruimte en kwamen 2x per week op onze velden trainen. Ook een voorbeeld van een goede samenwerking met mogelijkheden in de toekomst?

Maar nu eerst vakantie!
Hopen dat we allemaal gezond blijven! En opladen voor een nieuw seizoen.
Het wordt een interessant seizoen, met het nieuwe normaal, hoe lang blijft dit zo? Ook de grote jeugdige invloed op het trainersbestand is een ontwikkeling om te volgen dit seizoen.

Verder hebben we na de vakantie de vv Diepenveen DOE dag op zaterdag 12 september. En een kick-off tijdens de zondag van de eerste competitie thuiswedstrijd van het eerste elftal.

We hopen jullie het nieuwe seizoen allemaal weer te mogen begroeten op ons sportpark!
Nogmaals bedankt voor alle inzet van het afgelopen seizoen!
En voor alle gebruikers van de sportvelden de afgelopen tijd: bedankt voor het met zijn allen opvolgen van de regels. Zodat we samen konden genieten van sport en spel!

Namens alle commissies, vv Diepenveen