Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Donderdagavond (9 januari 2020) werd Patrick Kieftenbelt door de Technische Commissie van VV Diepenveen aangesteld als ‘hoofd jeugdopleiding’, voor het aankomende seizoen 2020/2021. Wie is Patrick Kieftenbelt? Waarom is de keuze op hem gevallen? En wat gaat hij voor de jeugdopleiding van VV Diepenveen betekenen? We spraken hierover met de 29-jarige Deventernaar en TC-leden Wim Smeenk en Sander de Casparis.

Wie is Patrick Kieftenbelt?
Patrick is 29 jaar jong en woonachtig in Deventer. Acht jaar geleden kwam hij bij VV Diepenveen binnen als trainer van O15-1. In de afgelopen jaren heeft hij alle jeugdselectieteams getraind met als kers op de taart het kampioenschap met de O19-1 afgelopen seizoen. Daarnaast gaf hij techniektrainingen bij de Voetbal Academie Diepenveen en hielp hij bij het organiseren van verschillende toernooien.

We merken dat hij, binnen onze vereniging, bij de jeugd zeer bekend en geliefd is.

“Een nieuwe stap binnen de club”
Ik sprak met Patrick over de aanstelling en zijn gevoel hierover: “Het is ontzettend mooi dat VV Diepenveen mij deze kans geeft. Nadat ik acht jaar geleden binnen kwam bij deze vereniging kan ik wel zeggen dat het echt mijn ‘cluppie’ is geworden. Dit een nieuwe stap die ik binnen de club kan zetten. Mooi dat de club mij de juiste persoon vindt om deze functie te bekleden.

“Enthousiasme!” zegt Patrick direct wanneer ik hem vraag naar zijn gevoel over de aanstelling. “Het is leuk om met elkaar over voetbal te praten. Iedereen die binnen de vereniging bezig is op het veld vindt dat mooi, en heeft daar de beste bedoelingen bij. Dat enthousiasme moet blijven. Als we daarnaast ook nog structuur kunnen aanbrengen en van elkaar kunnen leren zal het enthousiasme alleen maar groeien.”

Wat houdt de taak precies in?

Patrick Kieftenbelt:
“Het belangrijkste is om een aanspreekpunt te zijn voor de jeugdtrainers en structuur aan te brengen in de manier van trainen. Iemand waar je even terecht kan als iets niet loopt op de training. Of als je graag iets wilt trainen, maar niet zo goed weet op welke manier je dat kan doen. Samen met trainers bekijken we op welke manier we de voetballers van VV Diepenveen nog beter kunnen leren voetballen. Vanuit een positief uitgangspunt. Daarnaast willen we proberen om structuur te bieden in wat je spelers kan en wil leren in een bepaalde leeftijdscategorie. Dat zal ervoor zorgen dat kinderen/jongeren iedere keer wat aanleren en dat ze allemaal met plezier beter worden in het spelletje voetbal.  Dat moet gelden voor iedereen op zijn of haar eigen niveau.

Donderdagavond (9 januari 2020) werd Patrick Kieftenbelt door de Technische Commissie van VV Diepenveen aangesteld als ‘hoofd jeugdopleiding’, voor het aankomende seizoen 2020/2021.

Waarom is de keuze op Patrick Kieftenbelt gevallen?

Wim Smeenk: “Patrick heeft de afgelopen acht jaar bij diverse jeugdteams leiding gegeven binnen onze club. We merken dat hij, binnen onze vereniging, bij de jeugd zeer bekend en geliefd is. En een echte ‘jongen van de club’ is geworden. Ook kan hij door zijn functie als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles JO13-1, en zijn lading aan ervaring, theoretisch, maar ook praktisch de huidige jeugdtrainers goed begeleiden.  Hij is altijd positief, enthousiast en serieus bezig.” 

Sander de Casparis: “Bij VV Diepenveen hebben we in het verleden al eerder een hoofd jeugdopleiding gehad. Na het vertrek van Cor Kiezebrink in 2012 kon de TC geen geschikte kandidaat vinden. Vorige maand kwamen we in gesprek met Patrick, hij bleek uitermate geschikt om deze functie te bekleden. De TC vindt het belangrijk om aandacht te geven aan de trainers/coaches zodat spelers zich optimaal en met plezier kunnen ontwikkelen. Daarnaast kan de hoofd jeugdopleiding zorgen voor een soepelere doorstroming van de jeugd naar de senioren.”

Wij van VV Diepenveen wensen Patrick Kieftenbelt en de TC veel succes met deze samenwerking in de toekomst.

Mathijs Bolink

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma