Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Op vrijdagavond 28 februari verzamelden zich 4 nieuwe jeugdscheidsrechters Beer, Ties, Rens en Marin namens vv Diepenveen bij de kantine van vv Diepenveen, waar ze samen met 6 deelnemers van FC RDC en eentje van Helios de opleiding tot pupillen scheidsrechter zouden volgen.
Onze docent, Marcel van Schalkwijk van DSV, had een leuke kennismaking bedacht door middel van het elkaar interviewen per tweetal, waarna de een de ander ging voorstellen aan de hand van 3 vragen: -Wat heb je met voetbal ? – Wat zijn goede eigenschappen voor een scheidsrechter ? – Waarom heb je voor deze cursus gekozen ? Na het bekijken van wat filmpjes gingen we in groepjes uit elkaar om ieder een deel van het “takenpakket” van een scheidsrechter te bespreken. Deze moesten ze vervolgens als groep weer aan de rest presenteren. Ook weer een goede les, want als scheidsrechter moet je ook je beslissing kunnen “verkopen” aan de spelers.

Sfeerimpressie opleiding pupillen scheidsrechters

Tussendoor kregen ze een flesje drinken en chips aangeboden van de organiserende vereniging. Tegen half 10 gingen ze moe maar voldoen naar huis, de eerste stappen op weg naar wellicht een mooie fluit carrière waren gezet ….

Sfeerimpressie opleiding pupillen scheidsrechters

De volgende ochtend mochten ze het geleerde in de praktijk gaan brengen. Er waren twee wedstrijden gepland, waar de 11 jeugdscheidsrechters ieder een deel van mochten fluiten. Na nog even wat laatste tips van Marcel werden ze ingedeeld voor de 2 potjes en kregen ze pen en papier om de collega-scheidsrechters te “beoordelen” (2 pluspunten en 1 verbeterpunt). Het was prachtig om te zien hoe ze, ieder op hun eigen wijze, goed hun best deden. In het begin is dat uiteraard nog wat onwennig, maar beide wedstrijden werden uiteindelijk prima geleid. Het was dan ook een logisch gevolg dat alle cursisten hun certificaat mochten ophalen bij Marcel, waarbij ze moesten toezeggen hem in gedachten te houden als ze ooit het betaalde voetbal zouden halen.

Gefelicteerd en veel succes!!

Beer Beukema, Ties Huizer, Rens Overmars en Marin Philipoom. Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie certificaat en veel plezier met het fluiten van de wedstrijden van jullie jongere clubgenoten.

Groeten van de scheidsrechterscommissie vv Diepenveen.

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma