Geen wedstrijden

Agenda

2021

22 okt : Oktoberfest, locatie: clubhuis

3 nov: ALV OMNI, locatie: clubhuis

19 dec: Hans Rasker toernooi, locatie: Hof van Salland

27 dec: Top 2000 quiz, locatie: clubhuis

2022

2 jan: Nieuwjaarsreceptie DSC, locatie: clubhuis

8 & 9 jan: Boerenkool toernooi, locatie: Hof van Salland

Bestel clubkleding

Vrienden van DSC

Archief

“Wat zou het leuk zijn om vaker met elkaar een balletje te trappen”. Het begon als een vage opmerking tijdens het ouder-kind toernooi in september 2019 , maar inmiddels kan de club er niet meer om heen: VV Diepenveen is sinds december 2019 (weer) een dames voetbal team rijker!

Na het ouder-kind toernooi van de mini’s sloegen Melanie Korvemaker, Ellen Veld, Meliha Svraka en Thea Jansen de handen ineen. Ze onderzochten de mogelijkheden tot het oprichten van een damesteam. Het doel was om een symbolisch elftal bij elkaar te zoeken én een trainer. Aanvankelijk dachten ze dat het een onmogelijke opgave was, echter na de facebook oproep liep het storm met aanmeldingen! En als klap op de vuurpijl waren er ook nog twee trainers die het zagen zitten om met een groep – veelal onervaren – voetbaldames aan de slag te gaan!

Voor de winterstop waren er een aantal “proeftrainingen” en gelijk werd duidelijk hoe enthousiast zowel trainers als spelers waren! Inmiddels bestaat de groep uit zo’n twintig speelsters! Kou, regen en stom kon de pret niet drukken al keken ze er wel naar uit om een balletje te trappen onder betere weersomstandigheden. Door de corona periode moesten ze daar nog even op wachten, maar afgelopen maandag stonden ze weer vrolijk op het veld!  

Respect voor de negentien jarige Daan Klein Ovink om deze bijzondere doelgroep te trainen. Zijn positiviteit is bewonderingswaardig. Nadat de dames,  met tranen in hun ogen van het lachen, een oefening maar niet onder de knie  krijgen weet hij deze doelgroep nog steeds te motiveren door toch nog sterke punten te ontdekken en te benadrukken!

En net zoveel respect voor Jan Gerritsen. Alle doelgroepen heeft hij binnen de club inmiddels al getraind, alleen een damesteam ontbrak nog op zijn voetbal CV. Respect voor zijn eindeloos geduld! Vrouwen hebben waarschijnlijk toch wel een andere manier van aansturing nodig. Mannen “doen gewoon” en de dames gaan de oefening analyseren voordat ze überhaupt nog zijn begonnen!

De eerste “1.5 meter training” na de corona-periode was dan ook wederom een groot succes! Partijtje hebben de dames niet gemist, want de trainingstijd was nodig om de oefening toe te kunnen passen. Pas aan het einde van de training begon de oefening te lopen. Door de positiviteit van Daan, het geduld van Jan en het enthousiasme van alle dames bleef de oefening van het begin tot het einde leuk! Op naar de volgende “1.5 meter training”!

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma