Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

“Al met al een wedstrijd waar we als team trots op mogen zijn.”

Diepenveen 14-1 speelde deze seizoenshelft al drie wedstrijden waarvan er eentje afgelopen zaterdag werd afgespeeld. Na twee gewonnen wedstrijden (3-2 en 4-6) was het tijd om ook de derde wedstrijd in een winstpartij om te zetten. Om die wens werkelijkheid te maken moest er eerst worden afgerekend met het in oranje-zwart gehesen Mariënheem.

In de eerste helft begon Diepenveen goed. Zoals getraind en afgesproken voor de wedstrijd maakten we het veld klein en stoorden we de opbouw. Zo hebben we ervoor gezorgd dat we de eerste 25 minuten de volledige controle over de wedstrijd hadden en ook twee keer wisten te scoren. Na wat magere kansen voor Diepenveen werd Norah de diepte in gestuurd door Hidde. De snelle blondine liep vol vertrouwen richting het doel van Mariënheem, en zette de 1-0 op het scorebord. Niet veel later werd Norah wederom in stelling gebracht. Dit keer liep ze achter een bal aan die eigenlijk te hard ging voor haar, toch zette ze door en kwam de bal via de keeper bij Esmee terecht. Zij bedacht zich geen enkel moment en schoot vanaf 25 meter raak in het lege doel van de uitgekomen keeper.

Na deze sterke 25 minuten vergat Diepenveen even de scherpte te behouden en kreeg het een ongelukkig tegendoelpunt. Diepenveen was even onherkenbaar en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Het zorgde ervoor dat we met de kopjes omlaag de kleedkamer ingingen. Terwijl we juist een ijzersterkte eerste helft op de mat hebben gelegd op 10 minuten na. In de rust werd dit met elkaar besproken en herstelt, zo konden we in de tweede helft verder gaan met waar we in de eerste helft mee begonnen waren. Want ook in de eerste 10 minuten van de tweede helft hadden we een groot overwicht en het merendeel van het balbezit. We creëerden veel kansen en hadden constant druk op de bal. Ik kan alvast verklappen dat Mariënheem in de tweede helft geen enkele keer op het doel wist de schieten. Eén keer brak Mariënheem door, maar stond daar Mick. Hij onderschepte een voorzet en trapte de bal snel uit. De bal kwam via het middenveld bij Norah terecht, zij verzuimde om ook bij de derde goal van de middag betrokken te zijn. Het bleef in de tweede helft ontzettend lang op 2-1 staan, terwijl we juist veel kansen creëerden. Wonder boven wonder werden inzetten van 5 meter naast, over en in de handen van de keeper geschoten.

Na een tweede discutabele handsbal besloot de scheidsrechter om ons een penalty te geven. De penalty werd vol overgave binnengeschoten door Hidde. Hij schoot de penalty á la Arjen Robben binnen en zette Diepenveen op een bevrijdende 3-1. In de laatste minuut kreeg Kjeld nog een kans op het slottakkoord van de wedstrijd. Hij controleerde de bal achteloos, maar wist het net net niet te vinden. Al met al een wedstrijd waar we als team trots op mogen zijn. Als je op deze leeftijd al kan uitvoeren wat je doordeweeks hebt getraind, en wat je voor de wedstrijd van je trainer meekrijgt. Dan ben je heel goed bezig als team.

Met deze overwinning komt Diepenveen op een eerste plek te staan met 9 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week spelen we de kraker tegen Excelsior Rijssen. Zij staan tweede met een achterstand van 3 punten. Wij gaan ervoor zorgen dat de achterstand na zaterdag 6 punten is!

Tot volgende week!

Mathijs Bolink

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma