Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Na 2 wedstrijden spelen staat Diepenveen 14-1 er uitstekend voor, er werd 2x gewonnen met 3-0. Dit zorgde ervoor dat wij na 2 wedstrijden de koppositie bekleeden. Onze achtervolger Ordebos stond na een wedstrijd spelen op 3 punten na een 2-5 overwinning. Een wedstrijd waar dus veel op het spel stond. Bij winst lopen we al vroeg weg bij de nummer 2 maar bij verlies hebben we het na 3 wedstrijden spelen al niet meer in eigen hand.

Onterechte tegengoal
Met deze instelling gingen beide elftallen dus ook het veld in. Na een onrustige beginfase van beide kanten was het Diepenveen die voor rust zorgde. Orderbos werd tegen de spreekwoordelijke muur gedrukt en kwam niet meer aan het voetballen toe. Het enige wat we vergaten was het creëren van echte kansen. Na een kwartier spelen was daar dan de eerste kans voor Diepenveen. Nora werd door Hidde in de diepte gespeeld maar wist op haar weg richting de goal niet langs de sterke centrale verdediger van Orderbos te komen. Diepenveen bleef in de sterke fase maar verzwakte na 20 minuten iets op het verdedigende vlak. De linksbuiten van Orderbos die een fantastische pot speelde schoot eerst tegen Mick aan waarna die de rebound zelf tegen de touwen joeg. En tegen de verhouding in werd het 0-1 voor de Apeldoornse bezoekers.

Belangrijk moment
Na de 0-1 was Orderbos de betere partij, zij heersten op het middenveld en Diepenveen kwam er niet doorheen. Na een buitenspelsituatie volgde er een vrije trap. Rens gaf een lange bal op de lopende spits Nora. Zij nam de bal goed mee en schoot tegen de keeper aan. Omdat de keeper de bal niet goed kon verwerken en Nora alert was kon de razendsnelle spits tekenen voor de 1-1. Een goed moment vlak voor rust. Na de rust was het spelbeeld duidelijk. Diepenveen had het betere van het  spel, en Orderbos was gevaarlijke vanuit de counter. Sven speelde zichzelf goed vrij en raakte de paal. Daan schoot na een combinatie met Luc over en Nora wist twee keer in de 1 op 1 net niet tot scoren te komen doordat de centrale verdediger haar goed aan de buitenkant wist te houden. Ook Orderbos kwam tot kansen, maar Keeper Mick ontpopte zich tot ware Man of the Match. Hij hield tot 3 keer toe Diepenveen op de been door 3 keer een 1 op 1 situatie te pakken. Wat een fantastische pot Mick! In de tweede helft kwamen beide teams niet meer tot scoren toe. Uiteindelijk floot de scheidsrechter na 70 minuten af.

Uiteindelijk een terechte uitslag. Kijkende naar het betere spel van onze kant, en de grote kansen aan de kant van Ordebos kunnen we tevreden terug kijken op een 1-1. Hiermee houden we koppositie vast en laten we de concurrent niet dichterbij komen. Een wedstrijd met in de hoofdrol dit keer niet een speler in het veld maar op de bank. Wout brak deze week na een fietsongeluk beide botten in zijn onderarm. De vaste aanvoerder van het elftal moest dus toekijken. En zelf toekijkend op de bank nam hij de leidersrol. Een echte leider dus. Wij als team hopen dat jij zo snel mogelijk weer bij ons aansluit, zodat we weer kunnen genieten van onze rots in de branding. Beterschap Wout!…

Mathijs Bolink


Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma