Wedstrijd eerste elftal

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Borus komen we vaak tegen langs de velden van vv Diepenveen.
Borus is gek op voetbal!
Borus woont in Olst.
Borus is een bordercollie.

Borus: een grote voetbalfan en graag geziene gast.

De Bordercollie is een middelgroot hondenras en is familie van de herdershonden. Het is een populaire hond die ingezet wordt bij verschillende sporten waaronder schapendrijven, de taak waarvoor hij oorspronkellijk werd gefokt. Het zijn vanouds werkhonden en als ze met kuddes werken lopen ze gauw 100 km per dag. Het schapendrijven is werken voor hen, zowel fysiek als mentaal. Ze moeten immers constant de schapen in het oog houden Ook borus is bekend met het schapendrijven.

De bal wordt niet uit het oog gelaten.

Een gesprek met de baas van Borus is indrukwekkend. Het woord ‘voetbal’ of ‘vb’ is voor Borus het teken om naar de voordeur te gaan, hij weet dat hij naar buiten gaat en naar het voetbalveld. Ze weten van elkaar dat er elke dag minstens 3 uur gewandeld dient te worden. Immers Borus is een werkhond en heeft veel beweging nodig. Je snapt dus dat de baas en Borus veel samen zijn. Aangekomen op het voetbalveld zien wij in Borus de schapendrijver dit keer geen schapen drijven, maar de bal. Het is heerlijk om te zien dat hij de bal niet uit het oog verliest. Zowel bij een wedstrijd als bij een training zou je Borus tegen kunnen komen.

Wat zou Borus graag meevoetballen.

Na een blessure aan zijn poot is het voor Borus niet meer mogelijk om zijn hobby uit te voeren. Agility (behendigheid) is een hondensport. Waarbij Borus geleid door zijn begeleider zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. De hindernissen doen een beroep op zowel de snelheid als op het atletisch vermogen van Borus. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid wordt gestimuleerd.

Wij danken Borus en zijn baas.
En hopen elkaar nog vaak te zien op het voetbalveld.

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma