Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Diepenveen 13-2 dat de tweede seizoenshelft nog ongeslagen is krijgt vandaag Schalkhaar op bezoek, een sterk team met een goeie spits en een uitstekende keeper. Diepenveen begint niet scherp aan de wedstijd en verliest veel duels.

Alleen weet Schalkhaar dit niet om te zetten in mogelijkheden, dit lukt ons daarentegen wel. Twee keer komen we tot een poging, Beer speelt zichzelf goed vrij en ziet zijn schot rakelings naast gaan, ook Diako weet in een 1 op 1 met de keeper niet af te ronden. Het spel ging in de eerste helft op en af. Veel kansen over en weer. Dit kwam mede doordat Diepenveen bepaalde basisafspraken opeens anders gingen doen. Onze aansluiting was niet zoals die normaal was, we waren erg traag in het aansluiten naar de middenlijn en het klein maken van het speelveld ging niet volgens afspraak. Dit zorgde ervoor dat we als team veel moesten herstellen. We speelde tegen ons zelf en voetbalden niet op de manier zoals we dat in de afgelopen weken wel deden. Als we de rust in gaan met een 0-0 is wordt in de kleedkamer de vinger op de zere plek gelegd, we moeten voor elkaar blijven knokken en ons aan de afspraken houden. Vanuit de groep kwam er niet veel het was heel stil in de kleedkamer. Het waren allemaal krakende hersenen, mooi om te zien hoe deze groep bezig is voetbal.

In de tweede helft werd het overwicht van Schalkhaar groter. Hun spits werd veel gevonden en daardoor konden ze voetballend ver komen. Schalkhaar kwam via deze zelfde spits twee keer voor de keeper. Sven redde tot twee keer toe en zorgde ervoor dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Na een kleine 10 minuten spelen in de rust kwam Schalkhaar via een goed uitgespeelde aanval op een verdiende 0-1 voorsprong, deze bouwden ze snel uit naar 0-2. Diepenveen was hiervan onder de indruk. Doordat er alleen nog maar gewonnen is in deze competitie en we nog maar 2 doelpunten tegen hadden gekregen was dit een keiharde klap. De werkelijkheid is dat je elke wedstrijd met elkaar voor elke bal moet knokken en dat niks vanzelf gaat, ook niet als je bovenaan staat met 12 punten uit 4 wedstrijden. Na deze 0-2 achterstand pakte Diepenveen de draad weer op en via Daan die met een afstandsschot scoort 2-1! Komen we weer helemaal terug in de wedstrijd, Collin krijgt in de laatste paar minuten nog een gouden kans op de gelijkmaker, maar de keeper van Schalkhaar keepte de sterren van de hemel en liet geen tweede treffer toe. Hij tikte de bal net genoeg aan waardoor Collin niet kon afdrukken. Een terechte maar vooral leerzame nederlaag voor Diepenveen. Het grote verschil met de andere wedstrijden zat hem in de instelling, door de twee tegentreffers gingen de kopjes hangen en werden er alsmaar verwijten naar elkaar gemaakt. Dit zorgde voor een negatieve sfeer waar niemand wat mee opschiet. Hier moeten we als team aan gaan werken. Een positieve sfeer zorgt voor plezier en dat is wat het allerbelangrijkst is.

Volgende week weer een kans. ffffffffffffff

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma