Wedstrijd eerste elftal

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Voor Diepenveen staat vandaag de derde topper in de tweede thuiswedstrijd op rij op het programma. Na twee fantastische overwinningen op ABS en Markelo komen de mannen uit Haarle op bezoek. Een dit seizoen nog onbekende tegenstander voor de geelhemden. De vorige wedstrijd werd voor de winterstop afgelast in verband met een wit kunstgrasveld door sneeuwval. Hoe anders ziet het er een paar maanden later uit, Diepenveen is kersverse lijstaanvoerder en in plaats van sneeuw een heerlijk lente zonnetje! Hieronder het verslag…

Het is al snel duidelijk dat Haarle niet gekomen is met verdedigende intenties, er wordt snel druk gezet op de Diepenveense verdediging. Diepenveen heeft moeite met deze hoge druk en heeft weinig controle op het middenveld. Toch kan Diepenveen een aantal keren gevaarlijk worden. Een mooie bal van Freek Brouwer wordt diagonaal op Davey Mooren gestoken. Zijn 1 op 1 wordt met veel moeite knap gered door de keeper van Haarle. De afvallende bal wordt nog goed bij de tweede paal gelegd door Timo Broekman maar de helemaal vrijstaande Jeffrey Blanken raakt de bal verkeerd en zijn inzet verdwijnt zachtjes in het zijnet.

In de 15e minuut krijgt Diepenveen een vrije trap op een “lekkere” plek. Davey Mooren gaat, ondanks een lichte liesblessure, achter de bal staan en ramt hem via de onderkant van de lat met de juiste snelheid in het doel! 1-0 Diepenveen!

De rest van de wedstrijd speelt zich af op het middenveld, beide teams geven hoog druk waardoor het voor beide ploegen lastig is de bal lang in de ploeg te houden. Diepenveen krijgt een paar mogelijkheden terwijl  Haarle daar niet echt iets tegenover kan zetten.

Toch komt uit het niets de spits van Haarle alleen op Nick Witteveen af, deze blijft lang kijken en goed staan waardoor hij Diepenveen met een snelle reflex op de been houdt.

Diepenveen komt vlak na rust op 2-0! Een diepe bal van Nick Witteveen belandt achter de verdediging van Haarle. De doorgelopen Justin Boswinkel (koud in het veld) komt er op wilskracht langs om vervolgens met een hard puntertje de 2-0 te maken!

In de 55e minuut komt Diepenveen met de schrik vrij, de spits van Haarle loopt goed door op een lage voorzet maar zijn inzet raakt de buitenkant van de paal.

Dan breekt er een fase aan waarin Diepenveen het moeilijk begint te krijgen. Haarle gaat 1 op 1 spelen achterin en met hoge druk zetten ze de Diepenveense verdediging vast. Dit resulteert in de 73e minuut in de 2-1 voor Haarle. Een voorzet wordt via via binnengelopen door de spits van Haarle.

Net als Diepenveen er even niet uit kan komen breekt Jeffrey Blanken toch uit, hij laat zien waarom die topscorer van Diepenveen is. Hij kapt zijn directe tegenstander goed uit om hem met binnenkant voet fantastisch in de lange kruising te krullen! De marge is weer 2.

3-1 is ook meteen de eindstand. Haarle is niet in staat om nog gevaarlijk te worden en Diepenveen speelt de wedstrijd rustig uit. Een goede overwinning waarbij de concurrenten zelfs punten hebben laten liggen! Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen sv Raalte.

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma