Wedstrijd eerste elftal

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Na de overtuigende overwinning tegen Nieuw-Heeten van vorige week zondag moet Diepenveen vanmiddag aantreden tegen “buurman” ABS uit Bathmen. De geelhemden zullen zich na de  1-3 thuisnederlaag begin dit seizoen willen revancheren tegen de oude club van trainer Martin Dollenkamp. In de thuiswedstrijd ging het lang gelijk op maar trok ABS uiteindelijk aan het langste eind. Beide ploegen begeven zich een paar maanden later in de top van de 4de klasse, al met al genoeg ingrediënten voor een spannende pot voetbal op deze regenachtige zondag.

De wedstrijd begint onrustig en beide teams kiezen er voor de bal snel diep te gooien. Het natte kunstgrasveld en de harde wind, die schuin over het veld waait, zorgen er voor dat deze ballen niet aankomen.

Diepenveen heeft iets meer balbezit maar het lukt niet om tot grote kansen te komen. Na een kwartier krijgt Diepenveen een corner, Jack Vunderink geeft hem strak voor. De bal blijft hangen in de vijf maar schoten van Freek Brouwer en Justin Boswinkel worden, met kunst- en vliegwerk, van de lijn gered.

In de 23 minuut stuurt Roy Nieuwenhuis Marcel Bijker de diepte in, zijn voorzet wordt in eerste instantie nog geblokt door de linksback. In tweede instantie vindt Marcel met een scherpe voorzet spits Jeffrey Mooren. Deze trekt goed naar de eerste paal en plaatst de bal als een echte spits in de korte hoek, 0-1!

Diepenveen blijft veel aan de bal, ABS wordt af en toe gevaarlijk in de counter. Echt grote kansen levert dit niet op. Diepenveen wordt daarentegen wel gevaarlijk. Freek Brouwer stuurt, na een goede combinatie, aanvoerder Timo Broekman weg. Zijn schot gaat vanuit een moeilijke hoek hard en laag voorlangs.

Dan krijgt ABS een levensgrote kans. Na eerst goed verdedigen van aanvaller Jeffrey Blanken valt de bal met veel geluk toch voor de voeten van de nummer 11 van ABS. Hij schrikt van alle tijd en schiet de bal gehaast via de bovenkant van de lat over.

In de laatste fase van de eerste helft begint ABS aan te dringen. Diepenveen heeft het lastig en kan alleen maar tegenhouden. ABS creëert grote kansen maar is onzorgvuldig in de afwerking. De rust komt als geroepen voor Diepenveen.

De tweede helft begint hetzelfde als het begin van de wedstrijd. Zowel Diepenveen als ABS worden gevaarlijk in de omschakeling maar krijgen niet echt grote kansen.

ABS heeft het iets betere van het spel en dringt de mannen uit Diepenveen ver terug. De verdediging onder leiding van Jack Vunderink houdt echter goed stand.

ABS krijgt veel vrije trappen die de 16 in worden gepompt. Met veel moeite kan Diepenveen de ballen uitverdedigen. In de laatste fase krijgt ABS nog veel corners, deze worden met hangen en wurgen onschadelijk gemaakt. Op een fantastische omhaal heeft Nick Witteveen in de laatste minuut nog een fantastisch antwoord, zwevend plukt hij de bal uit de kruising.

Geen beste tweede helft van Diepenveense kant maar op wilskracht en als team toch de drie punten over de streep getrokken!

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma