Wedstrijd eerste elftal

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Door in een stormachtige en met regen overgoten duel een 0-3 zege te boeken in en tegen Dalfsen heeft Diepenveen O19-1 zich genesteld in de top 3 van de promotiepoule. Na drie wedstrijden spelen ligt het allemaal nog dicht bij elkaar maar de eerste zeven punten zijn binnen.

Jim met de 0-2 in Dalfsen

Waar het drie weken geleden op een zonnige Zunnebargh in de slotminuten goed ging tegen AZC (2-1) werd er een week later puntenverlies geleden tegen VIOS. De 2-2 in Vaassen was absoluut niet terecht maar we verzilverden te weinig kansen om te winnen.

In Dalfsen troffen we een tegenstander waar voor de winterstop een hevige strijd mee uitgevochten werd en Diepenveen met tien man alsnog een 2-2 uit het vuur wist te slepen. Dit ging destijds ook in de slotseconden. 

Van die hevige strijd was dit keer geen sprake. Beide teams hadden nogal wat moeite met de weersomstandigheden en daarnaast ook met zichzelf. Een slordig duel kenmerkte zich in de eerste helft met weinig kansen. Dalfsen trof een keer de lat en Diepenveen werd pas echt gevaarlijk in de laatste tien minuten voor de pauze. Jim en Nick zagen de keeper tot tweemaal toe redden en Fabian leek drie keer met een prima actie voorbij twee tegenstanders te gaan maar kreeg de bal dan vaak op ongelukkige wijze niet mee.

In de rust bespraken we dat we meer moesten doen zonder bal en daarbij werden een aantal opties besproken. In de eerste fase na de rust gebeurde dat iets beter en kwamen we ook op een 0-1 voorsprong. Een prima combinatie door de as van het veld, waar nu wel ruimte voor was, werd door Nick subliem over de uitstromende doelman gewipt.

Even later verscheen Jim alleen voor doelman en net buiten het strafschopgebied trok de keeper, overigens op een keurige manier, onze spits naar de grond. Rood voor de doelman van Dalfsen en een mooie positie voor een vrijetrap. De vrijetrap van Jim was vervolgens raak waardoor de wedstrijd met een 0-2 stand gespeeld was.

Zo werd er vervolgens ook gevoetbald. Dalfsen zag de nederlaag als donkere wolken boven zich hangen en Diepenveen wist dat het gewonnen had. In de slotminuut tekende Nick nog voor de 0-3. Dit gebeurde wederom vanuit een vrijetrap.

De eerste drie wedstrijden hebben we het dus best aardig gedaan. Laten we hopen dat we de lijn van de resultaten kunnen doortrekken en ons spel verder kunnen verbeteren. 

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma