Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Terwijl het veld in Loenen nog onder de bladeren bedolven lag, gevallen van de vele bomen in de bosrijke omgeving van het Lonapark. Wachtte voor Diepenveen 14-1 de volgende horde: Loenermark 14-1. Deze tegenstander kenden wij al van de eerdere ontmoeting. Dit werd een makkelijke 3-0 overwinning. Kortom een tegenstander waar wel al veel van weten. Maar dit geld natuurlijk ook voor Loenermark zelf.

De wedstrijd begon goed voor Diepenveen en we bepaalden het spel. We hadden veel balbezit en kwamen tot een aantal mogelijkheden. De schoten die werden gelost kwamen niet tussen de palen. Helaas konden we niet echt gevaarlijk worden en we misten wat scherpte. Af en toe ietsjes slimmer en net wat feller zijn had misschien wel voor wat meer dreiging gezorgd. Na een klein kwartier spelen kwam Loenermark tot een aantal kansen. Via een zeer rappe linksbuiten die drie keer goed naar binnen sneed. Gelukkig was daar altijd nog Mick die voor redding zorgde. Na 20 minuten werden wij dan ook eindelijk gevaarlijk. Via een afgeslagen corner van Hidde kreeg dezelfde Hidde de kans om nogmaals voor gevaar te zorgen. Hij schoot van ongeveer 20 meter binnen en zorgde voor de langachterblijvende openingstreffer. De keeper schatte de bal volledig verkeerd in en kreeg zo geen grip op de bal. 24ste minuut en het staat 0-1. In de eerste helft probeerde Diepenveen te zoeken naar een ruimere marge maar dit lukte niet.

In de tweede helft begon Diepenveen voortvarend. Na nog geen 5 minuten spelen werd Julian aangespeeld in de 16 meter. De meeste spitsen schieten gelijk maar Julian vond dat niet nodig, hij zag de 3 resterende verdedigers als pionnetjes en dribbelde langs hun heen. Na de dribbel wist hij een klein gaatje te vinden in de hoek, 2-0. Daar was dan de ruimere marge. Helaas konden we hier niet lang van genieten, door een fout op het middenveld kon Loenermark richting onze goal. Hierdoor werd het 2-1, daar ging onze marge. Kort daarna werd het uit een corner 2-2. Hiermee sneed Diepenveen zichzelf in de vingers, door niet opletten en al met het hoofd bij de overwinning zijn. Maar na de 2-2 liet Diepenveen zien te beschikken over een bepaalde veerkracht zoals Mark Spliethof dit zo mooi omschreef. We draaiden het spel weer naar onze hand en werden drie keer gevaarlijk via Norah. Als een look a like van Vivianne Miedema ging ze vol snelheid op het doel af. Ze wist alleen niet te scoren wat ervoor zorgde dat de wedstrijd alsmaar spannender werd. Met nog 4 minuten op de klok wist Hidde de bal te onderscheppen en via de paal tegen de touwen te werken. 3-2 met nog maar 3 minuten te gaan. Door deze goal liet Diepenveen zien dat je niet genoeg hebt aan 2 doelpunten en hielden we vast aan de gevleugelde uitspraak van Johan Cruyff: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan de tegenstander”.’

Na twee gelijke spelen weet Diepenveen O14 in ieder geval weer wat winnen is! Door deze overwinning uit het vuur te slepen is het vertrouwen gegroeid. Maar we moeten ook eerlijk zijn; er kunnen nog een paar dingen beter. Gelukkig hebben we een lang seizoen voor de boeg en kan er nog op veel aspecten worden geoefend. Voor nu, een compliment aan het elftal voor de strijdlust in de tweede helft. Op naar volgende week!

Mathijs Bolink

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma