Wedstrijd eerste elftal

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Terwijl het kunstgrasveld nog bedekt was onder een laag met dauwdruppels is Diepenveen 13-2 onder leiding van aanvoerder Wout bezig met de warming up. Vandaag staat Wijhe 13-3 op het programma. Een tegenstander die nog maar een keer had verloren, voordat ze Diepenveen 13-2 troffen.

Diepenveen begint de wedstrijd goed. Dit komt vooral door het storen in de opbouw van de tegenstander. We kantelen als team naar de kant waar we de bal willen veroveren, en stappen door als het voorin niet lukt om de bal te veroveren. Dit zijn de verdiensten van de jongens, vanaf het begin hebben we hierop gehamerd en getraind en zie het resultaat. Doordat Wijhe verdedigend goed stond was het in het eerste kwartier moeilijk om kansen te creëren, dit veranderde nadat Sven zichzelf vrij speelde in het zestien meter gebied en voor de 1-0 tekende. Niet kort hierna kopte Diako de 2-0 in na een scherpe voorzet van Sven. Ook Daan zag zijn kans schoon om te scoren maar hij ziet op het laatste moment Milan er beter voor staan, hij maakt de 3-0. Hier blijft het niet bij want Maher ronde een 1 op 1 met de keeper af na een sprint van 30 meter tegen een tegenstander die voor Maher een boom leek. Goed om te zien hoe Maher erin bleef geloven en uiteindelijke tekende voor de welverdiende 4-0 waar we dan ook gelijk mee gaan rusten. We hebben maar een keer een kans weggeven en Wijhe was maar weinig te vinden op onze helft. Dit kwam door de wederom sterk spelende verdediging. Ties en Jesper op de Back posities en Wout en Julian in het centrum. Fantastisch om te zien hoe deze vier zijn ontwikkeld en elke week weer een goeie pot spelen!

De tweede helft beginnen we wat zwakjes, we zijn nog niet scherp en dit resulteerde in een foutje van Julian waar de 4-1 uitkwam. Hij kaatste de bal te zacht terug op Sven die er niks meer aan kon doen. Julian baalde zichtbaar van de fout, na de wedstrijd zei Julian:’ Ik heb slecht gespeeld’. Maar als je 35 dingen goed hebt gedaan waaronder een hoge bal in een balcontact panklaar neerleggen, de spits van Wijhe geen tijd en ruimte geven op wat voor moment dan ook en tot twee keer toe bijna scoort. Mag je wat mij betreft spreken van een goeie pot, wel is de zelfkritiek van Julian kenmerkend voor het team. Iedereen is bezig met zichzelf beter maken op welke manier dan ook. Fantastisch om te zien. Nadat Diako het gas even opentrekt en met een stift, en ouderwetse frommelgoal en een geplaatst schot de stand op 7-1 zet leeft Diepenveen op rozen. Dit zorgde ervoor dat we niet scherp blijven en Wijhe te veel ruimt geven om te voetballen dit zorgde voor de 7-2. Hier valt nog winst te halen, op elk moment scherp blijven, ook dit pakken we weer goed op en we zorgen dat we weer scherp zijn en niet veel weggeven achterin. Op jacht naar meer goals slagen we er bijna in via Kjeld om op 8-2 te komen, hij krijgt een perfect aangesneden corner van Beer op zijn hoofd en bedenkt zich niks, hij kopt de bal op goal met een klasse waar Luuk de Jong nog wel eens jaloers op zou kunnen. Zowel de timing als de snelheid was perfect. Helaas voor Kjeld was de keeper van Wijhe scherp genoeg om de inzet te keren. Als slotoffensief zorgde Sven voor de 8-2 na een mooie actie. En als kers op de taart maakte Diako zijn 5de van de middag. Geweldig! Hij staat sinds de winterstop in de spits en vult deze plek heel goed in. En liet dat vandaag maar weer eens zien.

Diepenveen 13-2 wint dus overtuigend met 9-2. Een fantastische ploeg om mee te werken. Het plezier spat ervan af. Nu zijn we twee weken vrij. Maar in mei moeten we nog vier keer vlammen om vol voor het kampioenschap te gaan. Wordt vervolgd…

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma