Zondag 4 juni

Agenda

17 /18-6-2023:     Gerritstoernooi
24/25-6-2023:     Voetbalkamp (op eigen complex)

Vrienden van DSC

Bestel clubkleding

Oudere berichten

Maar eerst iets over het zaalvoetbal!

Het huidige Diepenveen 1 zaalvoetbalteam is in het seizoen 2014 – 2015 begonnen. Het begon allemaal met de gebroeders Dikkers die met wat vrienden een zaalteam bij elkaar schraapten. De meeste spelers hadden weinig tot geen voetbal ervaring. De huidige captain komt zelfs van een korfbalvereniging. Nu douchet hij alleen nog maar met kerels.
De eerste wedstrijd werden ze helemaal weggespeeld en in de rust gingen ze gesloopt naar de kleedkamer. Niemand snapte het gedrag van het team en met de tong op de schoenen maakten ze zich klaar voor het vervolg van de afslachting die tot het eind van het seizoen zou duren. De gebroeders Dikkers hadden nog een neefje die wel zin had om het voetballen weer op te pakken. In plaats van met vijfentwintig nul van Sportclub Deventer te verliezen verloren ze nu met vijfentwintig tegen vier! Later zou een vierde neef zich voegen bij de selectie. Langzaam aan verruilde Diepenveen 1 de ‘nitwits’ in voor spelers met enige techniek en inzicht. Nu draait Diepenveen al jaren mee in de middenmoot van de 4e klasse. Ze zijn zelfs een keer op de tweede plaats geëindigd. Met een vaste kern en enige toewijding vermaakt het team zich al een tijdje in de Deventer zalen.
Of ze ooit kampioen worden? De tijd zal het leren. Wellicht als smaakmaker – en tevens captain – Onno Selbach het op zijn heupen krijgt gooit hij de bal vaak genoeg middels een zesje zo de korf in.

De toppers van het zaalvoetbalteam


Afgelopen vrijdag 08 november speelde het eerste team van DSC tegen SV Twello 4. Voor de wedstrijd geven ze elkaar de hand, een ontspannen sfeer en de spelers blijken elkaar goed te kennen.
Direct na fluitsignaal geeft DSC aan dat de punten vandaag niet verdeeld worden. Op hoog tempo wordt de verdediging van SV Twello zoek gespeeld en na 10 minuten staat er al een mooie 0-3 op het scorebord. Wisselen dat mag continue en met 3 wissels op de bank houdt DSC ook dit tempo hoog. Vlak voor de rust komt Ed in het veld en laat zien wat zijn kwaliteiten zijn. Hij zet de 0-4 en 0-5 op het scorebord. Als SV Twello nog voor rust scoort zou dat de ommekeer kunnen worden. Maar in de tweede helft laat DSC zien hoe je een wedstrijd uitspeelt.
Na het laatste fluitsignaal staat er 1-8 op het scorebord. Een duidelijke overwinning, gefeliciteerd!

Groet Jan

Announcement

Aanmelden

Afmelden

Stuur een bericht naar:

secretaris@vvdiepenveen.nl

Wedstrijdprogramma