Zaterdag 2 dicht bij stunt

Zaterdag 2 stond ruim 70 minuten op voorsprong tegen Hulzense Boys, maar moest uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in de kampioenskandidaat die met 1-3 won op de Zunnebargh. 

TROOSTELOOS
Het seizoen is bijna ten einde in de 4e klasse, voor Diepenveen valt er geen eer meer te behalen. Het jonge zaterdagteam staat troosteloos onderaan momenteel. Toch wist het afgelopen zaterdag bijna te stunten tegen Hulzense Boys. De tegenstander kwam met veel vertrouwen naar Diepenveen en wilde vooraf geen genoegen nemen met minder dan 10 treffers in eigen voordeel. Getuige de ranglijst, en de teleurstellende resultaten dit seizoen van Diepenveen-2, was dit geen onlogische instelling.

HARD HOOFD
Echter versterkt met drie JO19-1 jongens speelde Zaterdag-2 als herboren, nam het initiatief direct op zich en speelde zeer verzorgd voetbal. Bevlogen, onder aanvoering van het verse bloed, joeg het tegenstander Hulzense Boys de stuipen op het lijf. Een verrassende wending, ook volgens trainer Erik van Luttikhuizen; “Met slechts 9 fitte spelers van de eigen 22 koppige selectie, had ik er een hard hoofd in, en dan ook nog tegen deze sterke nummer 2 die slechts 2 duels verloor”.

DENDEREN
Fabian, Stan en Daan leken plots het verschil te maken, de jongelingen voegden niet alleen kwaliteit toe, maar droegen ook bij in karakter. Daarnaast was de coaching en het tactische inzicht van Michel van achteruit mede doorslaggevend. De JO19-1 coach speelde een slimme wedstrijd door vanuit de laatste linie voortdurend door de as van het veld te denderen. De tegenstander wist zich daar nauwelijks raad mee en ging steeds onrustiger voetballen.

JEUGDIG ENTHOUSIASME
De 1-0 stond toen al op het scorebord. Een vloeiende aanval over veel schijven eindigde in de as van het veld waar Fabian uiteindelijk slim de eindpass afleverde bij Bas die eenvoudig binnen kon tikken. Een illustratief moment, want vijf verdedigers wisten zich geen raad met het jeugdig enthousiasme. Er volgden meer kansen zoals van Michel en Bas, echter bleef het halverwege op 1-0 steken.

GELIJKMAKER
De Hulzense Boys wilde de kampioenskansen niet verspelen bij de rode lantaarndrager Diepenveen en ging risicovol de 2e helft in, echter verwierf het zich daar weinig kansen mee. Er werd vervolgens op de meer fysiekere speelstijl ingezet, iets wat dan wel effect had. Halverwege de tweede helft viel die gelijkmaker, juist vanuit de omschakeling. Waar in het eerste deel door Diepenveen gedisciplineerd werd teruggeschakeld na balverlies voorin, lieten enkelen dat juist nu na met de gelijkmaker tot gevolg.

MATIG OMSCHAKELEN
Om de kansen op het kampioenschap nog in leven te houden, moesten de Hulzense Boys winnen, waarmee de druk toenam, evenals de overtredingen. Diepenveen had hier nauwelijks antwoord op en even voor tijd viel ook de 1-2. Dit wederom na matig omschakelen aan de linkerzijde van het zaterdagteam. Hiermee leek de kans op een stunt verkeken en besloot het elftal meer risico te gaan nemen. Helaas viel dat de verkeerde kant op en verloor het dappere Diepenveen met 1-3 van nummer 2 Hulzense Boys.

KARAKTER
Ondanks de nederlaag was coach Van Luttikhuizen een tevreden man: “We hebben vandaag karakter getoond, laten zien dat we heel goed kunnen voetballen als de jongens er voor willen strijden”. Kijkende naar de ranglijst en de 128 tegendoelpunten een opmerkelijke boodschap richting zijn team, dat zich de komende week nog wel achter de oren zal krabben. Dat drie jongelingen het verschil kunnen maken, of dat voetbal eigenlijk toch ook een karaktersport is…
De waarheid zal ergens in het midden liggen.