Teamprestatie brengt Diepenveen 1 langs Gazelle

Diepenveen 1 heeft door een fantastische teamprestatie met 0-1 gewonnen bij Gazelle. Op de Rielerenk stond de ploeg ruim een uur met een man minder maar gaf het gaandeweg de wedstrijd steeds minder weg waardoor een teamprestatie en drie punten gevierd konden worden.
Diepenveen en Gazelle openden op een zonovergoten Rielerenk beide aanvallend. Daardoor kreeg geen van beide teams echt het initiatief maar was het heel aardig om naar te kijken. Diepenveen kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Een strak aangesneden vrijetrap van Jack Vunderink werd door een verdediger van Gazelle doeltreffend verlengd, 0-1.

De voorsprong zou als een mooi zetje in de juiste richting moeten gelden voor Diepenveen maar leek te kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Mike Kommerkamp moest met rood naar de kant nadat de scheidsrechter had beoordeelt dat Kommerkamp een doorgebroken speler neerduwde in het strafschopgebied.

De strafschop die volgde werd door Nick Witteveen uit de hoek gebokst waardoor Diepenveen nog altijd een voorsprong kon koesteren tijdens de theepauze.

Na rust zocht Gazelle nadrukkelijk de aanval. Waar dat in het begin nog nauwkeurig ging bleek dat gaandeweg de tweede helft steeds onrustiger te gaan. Het zorgde ervoor dat Diepenveen in de counter misschien nog wel de grootste mogelijkheden kon noteren als het niet tot driemaal toe ten onrechte was afgevlagd door buitenspel.

De grootste Gazelle kans ontstond twaalf minuten voor tijd. Toen raakte de ploeg van dichtbij de lat. Maar score deed de thuisploeg niet. Mede daardoor kon Diepenveen vieren dat het met een uitstekende teamprestatie, hard werken drie punten kon bijschrijven. Het was absoluut een applaus waard.