O17-2: ‘Het gaat als een dertien’

Door: Claudia Haak

Nog nooit eerder van dit spreekwoord gehoord, maar al zoekende naar een passende titel voor deze wedstrijd stuitte ik daarop. Het getal 13 was gisteren kenmerkend voor de wedstrijd. Waar vorige week de 13e man al voor de wedstrijd het team verlaten had, kwam vandaag de 13e man niet meer terug uit de kleedkamer na de rust en bleek met de noorderzon verdwenen te zijn.  En de zon? Die was ver te zoeken. Het was koud, maar de kachel van JO17-2 brandde …. en hoe

Nog geen 38 seconden op de klok of Kai wist Laurens al te vinden , maar deze tikte op de paal.  Na 5½ minuut een mooie combi van Sven en Jesse en nog geen minuut later het duo Sven en Kai.  We hoefde niet lang te wachten, want  de zeer gefocuste Kai tikte in de 8e minuut met zijn hak de eerste goal binnen.  Dat smaakte naar meer. Zowel Tom als Pascal aasden op een tweede goal. We bleven goed voorin bij Excelsior ’31, echter  ontstond er vanuit deze sterke positie in de 18e minuut een kans voor de tegenpartij.  Onze interim-keeper Lucas , die overigens weer voortreffelijk stond te keepen,  kwam oog in oog met de uitbrekende speler,  wist de bal goed te blokken.   De corner die hieruit volgde bracht ons toch de tegengoal:  1-1.  Dit was gezien het spel de eerste twintig minuten eigenlijk niet terecht en dat lieten de mannen de daaropvolgende twintig minuten ook zien. De teller liep 30 seconden verder en daar was een geweldige kans voor Edward. Een minuut later werd er door sterk verdedigend werk van Rik de bal keurig neergelegd voor Sven die deze vol op zijn slof erin schoot: 2-1 . Twee minuten later kregen we nog een geweldige kans, echter ontstond daardoor een zelfde situatie als in de 20e minuut.  Zowel Daan als Tijmen verrichten sterk verdedigingswerk en ook Lucas aarzelde niet buiten zijn lijnen te bewegen.  Heerlijk als je zo durft en kunt keepen!  In de 27e minuut werd een speler van de tegenpartij gewisseld. Hij moest nog wat wennen aan de temperatuur, want  Tom wist op volle snelheid een bal richting Laurens te spelen die deze voor Kai neerlegde: 3-1  Nog geen minuut later stond het 4-1. Drie minuten later werd Tom in het strafschopgebied onderuit gehaald en dat was zeker een penalty geweest als Pascal deze niet zo fraai afgewerkt had.  Goed anticiperend werk van Pascal : 5-1. Twee minuten later beheerst voetballend , een  lob van Kai over de keeper van Excelsior ‘31:  6-1.   Edward kreeg nog een mooie kopkans, echter miste hij net. Het was druk in het strafschopgebied Rik hield nog even een gesprekje met de scheidsrechter ….. of misschien was het toch andersom. 

Met deze stand liepen wij richting de kleedkamers.

In de tweede helft had Sven plaatsgemaakt voor Jordi. Sven had nog wat last van zijn duel met de keeper vorige week in Bathmen.  De eerste negen minuten van de tweede helft stond voor het creëren van kansen, maar benutten lukte ons.  Waar in de 9e minuut van de tweede helft  Jesse even voor eigen succes ging en recht op de keeper schoot, tikte Laurens in de tiende minuut beheerst binnen.  Nog geen minuut later weer uitstekend verdedigingswerk van Tijmen, die zeer goed de afstemming met Lucas wist te vinden.  Het bleef kansen regenen, zowel Tom en Kai wisten de doellat goed te vinden. Tom was zeer gedreven en wilde heel graag scoren. Het was hem zo gegund. Met volle, ongekende snelheid weer steeds richting goal, echter lukte het niet om de bal achter de doellijn te plaatsen.  In de 22e minuut een mooie combinatie tussen Tijmen en Jordi, echter was de bal van Jordi te zacht om voor de goal te krijgen. En zo ineens stond Lucas weer oog in oog met de tegenstander:  7-2.  Onnodig, maar dit was wel het gevolg van de vele lange ballen en het willen scoren. Het samenspel werd iets minder. 

Daar ontstond in de 27e minuut eindelijk HET moment voor Tom, die zijn verdiende goal maakte: de 8e voor JO17-2.  Dit was weer het moment dat de spelers elkaar goed wisten te vinden.  Jordi gaf een mooie pass op Kai, echter lukte de afwerking niet.  Twee minuten later weer werk voor Lucas. Een prachtige omhaal van Pascal om de bal weg te werken en weer uitstekend verdedigend werk van Tijmen maakte dat het aantal tegendoelpunten op twee bleef staan. En daar ineens Daan met een wereldschot van zo’n 30 meter:  BAM!  9-2. Wat een power!

De laatste tien minuten wisten Tom en Kai meerdere mooie combinaties te maken waaruit nog twee goals vielen. De eindstand: 11-2

Het gaat als een dertien:  ‘het gaat bijzonder goed en vlug’.  Volgende week thuis tegen Overwetering JO17-2G.  Het voetballen tegen Overwetering heeft een geschiedenis, bij zowel de coach als meerdere spelers.  ‘Doe je een rondje in als we volgende week winnen ?’ Zeker weten!