O17-2: Als sneeuw voor de zon verdwijnt……………..

Door: Claudia Haak

Daar waar de wedstrijden vorige week nog werd afgelast vanwege bevroren velden, tikte de thermometer deze zaterdagmiddag de 14,4 graden aan. Dát was de temperatuur van de buitenlucht, want er waren situaties waarin het kookpunt bereikt werd. Met één wissel startte JO17-2 het voorjaarsseizoen en waren wij blij met onze interim-keeper Lucas van Vuuren. De missie was helder…. we gaan punten pakken in Bathmen.

Nog geen 4 minuten op de teller of Sven kreeg al een mooie kans. De spieren waren nog net iets te kort om met het puntje van de schoen binnen te tikken. Nog geen minuut later wist Kai zich, ondanks shirtje vasthouden, los te draaien en tikte de 0-1 binnen. Nog geen twee minuten later een mooi pass op Tom, die ongekende snelheden haalde over het veld, schoot helaas over de goal.

In de 11e minuut belandde de cornerbal van Kai mooi op het voorhoofd van Edward, die deze strak achter de lijn tikte, 0-2.  De bal was nog maar net over de middenlijn geweest of er kwam een hoge bal richting Jordi, die deze met een geweldige luchtkaraktetrap op een presenteerblaadje gaf aan Tom die vervolgens Kai weer wist te vinden: 0-3.

In de 13e minuut kwam er een heel mooie voorzet van Laurens die net iets te scherp was voor Kai. Nog geen minuut later een mooie kopbal van Tom richting Kai, maar die haalde het net niet.

Er hingen meer punten in de lucht…… en spanningen. 

Wat een mooie kansen kregen de heren en wat werd er heerlijk samengespeeld!  In de 16e minuut werd Sven uiteindelijk beloond met een vrije trap na de zoveelste tik van een van de gefrustreerde spelers van ABS. Daan, de zeer harde werker die daar waar nodig de mooiste slidings maakte over het veld, nam de vrije trap. Deze belandde keurig bij Kai die de bal voor Sven neerlegde : BAM! 0-4

In de 24e minuut werd het voor Lucas pas duidelijk wat hij deed op het groene grasveld in Bathmen, echter was een eerste schot van de tegenstander niets waarvoor hij moest vrezen. Deze vloog ruimschoots over de goal. De eerste wissel voor Diepenveen trad aan: Ufuk ging er in voor Tom.

In de 27e minuut kwam Lucas echter een-op-een te staan met de speler en blokte een geweldige bal, die in de rebound alsnog werd ingetikt 1-4. In de 35e minuut kwam er een schot van Jesse richting Kai die alles behalve de goede kant op ging. Hij moet gedacht hebben:  dit kan beter, want nog geen enkele seconden later een herkansing voor Jesse met een geweldige, zuivere pass op  Kai: 1-5. Klasse Jesse! Nog een twee minuten later een geweldige mooie actie van Pascal, die zeer mooi verdedigingswerk heeft laten zien en uiteraard ook een paar afstandsschoten richting goal. Wat een power heeft hij in zijn benen! In de 41e minuut kwam er nog een mooie kans van Ufuk, maar deze mistte hij net. Met een 1-5 gingen we de rust in waar de blessures geïnventariseerd werden en de heren de boodschap kregen: laat je niet irriteren door het knollenveld, de scheidsrechter of de tegenstanders.

Hmm…. da’s soms makkelijker gezegd dan gedaan.

We stonden nog geen minuut op het veld of Ufuk tikte beheerst de 1-6 binnen. Twee minuten later kreeg Jesse een kans, die net niet krachtig genoeg was, een minuut later vond Tijmen bijna de goal en niet veel later ook Laurens een mooi moment, echter de ballen hadden te weinig kracht. Net na de wissel van Jordi voor Tom botste in de 50e minuut een zeer scherp keepende Lucas tegen een speler van ABS. De schade beperkte zich gelukkig tot een matige bloedneus.

Zes minuten later weer een geweldige redding van Lucas, echter de tweede poging alsnog erin 2-6. De sfeer werd wat grimmiger en onnodig, want het was overduidelijk dat we de betere ploeg waren in dit duel. De spelers van ABS vonden dit moeilijk te verkroppen dat onze jongens een maatje te groot voor ze waren en dachten dit te moeten laten zien in natrappen, shirtje trekken en veel te hard inkomen.

Daar waar Tijmen in een duel met de tegenstander op de grond viel, trapte de speler van ABS nog eens na richting het gezicht. Hier had de scheidsrechter fors moeten ingrijpen! Dat was het begin van een gespannen episode. Dit deed de scheidsrechter enkele minuten later wel, waar Ufuk klemgezet werd in het strafschopgebied en er meer gebeurde dan het daglicht kon verdragen.

De keeper kreeg geel en mocht even afkoelen aan de kant. Dat op deze leeftijd het testosteron door het lijf giert werd duidelijk, want de supporters van ABS kwamen richting de goal om te kijken of Kai de penalty wel beheerst kon inschieten. Daar was geen twijfel over mogelijk: 2-7!  Daarna gebeurde er heel veel op fysiek vlak, maar de scheidsrechter had de situatie goed onder controle door het gedrag van ABS de kop in te drukken. Een 2-8 kwam er nog voor Ufuk en Sven werd na een duel met een van de tegenstanders nog even in twijfel gebracht of hij al dan niet zou gaan paaldansen. Het leverde een pijnlijke voet over, dus zal de keuze voor voetballen vanzelfsprekend zijn. Een ruimschootse overwinning die verdiend was door goed samenspel en beheersing.

De scheidsrechter was waarschijnlijk ook goed te spreken over de inzet en beloonde onze heren door een stand van 1-8 door te geven aan de KNVB. Op naar volgende week : Excelsior ’31 om 12.45 uur thuis op de Zunnenbargh in Diepenveen.