Leuke en leerzame scheidsrechters info avond

Dinsdag avond 29 mei  hebben we een gezellige avond gehad met de verenigingsscheidsrechters van de vv Diepenveen. De avond is georganiseerd samen met FC RDC en was voor alle scheidsrechters.

Lennart Fledderus, docent ven de KNVB, heeft ons meegenomen door verschillende spelregels en deze ondersteunt met beelden van diverse spelmomenten. Leuk om te zien dat je, door vanuit verschillende hoeken de beelden te bekijken, je mening kan wijzigen. Daaruit blijkt wel hoe lastig het is om in 1 keer de goede beslissing te nemen. Des te meer waardering hebben we voor de scheidsrechters.

De lastigste regel is natuurlijk die van buitenspel. Er werd alweer snel geroepen ,”hij niet”. Een veel gehoorde kreet op het voetbalveld. We hebben natuurlijk ook buitenspel situaties bekeken. Lennart
deed dit in de vorm van petje op – petje af. In de 1e ronde was er direct al geen winnaar, dit geeft wel aan hoe lastig het is. De overige rondes kwam er gelukkig elke keer wel een winnaar. Deze kregen een setje kaarten als beloning.

Rond 21.30 uur hebben we afgesloten met een hapje en een drankje. Alles bij elkaar een leuke en leerzame avond. Lennart bedankt.

Groeten van de scheidsrechterscommissie vv Diepenveen.