Diepenveen O13-2 verliest in slotseconde van Schalkhaar

Diepenveen komt goed uit de startblokken, dit komt omdat wij goed vanuit de afgesproken basistaken gingen spelen. Als we de bal hebben maken wij het veld breed, en als we de balverliezen maken we het spel klein en zetten we druk op de plek waar we de bal verliezen.

Door de hoge druk van Diepenveense kant was Schalkhaar genoodzaakt de lange bal te spelen, dit zorgde voor een rommelig begin. Daarna begon de fase waarin Diepenveen veruit de betere ploeg was. Aan de Diepenveens kant werd echt keihard gewerkt voor elke bal en werd er als team gevoetbald en omgeschakeld, als trainer zijnde iets om hartstikke trots op te zijn. Ook werd er als team gehouden aan de afspraken die we voor de wedstrijden hadden gemaakt.

 Diepenveen verloor de bal op eigen helft, hierna maakte we het veld zoals afgesproken klein en veroverde de bal. Maher liet zijn oog vallen op de diep lopende Matthijs die de keeper wist te passeren. Een verdiende 0-1 voorsprong. Na de 0-1 kreeg Schalkhaar door goed voetbal en een goede nummer 7 tot twee hele grote kansen, maar daar was dan nog altijd onze sluitpost Sven. Na een kans van Schalkhaar schakelde Diepenveen om en bereikte met de lange bal Maher door te kappen en te draaien vond hij ruimte voor Ties, de koelbloedige Ties maakte hem als een echte spits af 0-2.

 Na de 2-0 kwam schalhaar wat meer in hun eigen spel. Maar werd het niet gevaarlijk omdat wij als blok goed druk bleven zetten en het veld voor Schalkhaar steeds klein maakte. 5 minuten voor tijd verslapte Diepenveen heel iets waardoor Schalkhaar met wat geluk op 1-2 kwam, na de 1-2 waren er een paar hachelijke momenten voor de goal van Sven. Wij weten niet hoe maar de 2-2 viel niet dus gingen beide teams met een 2-1 voorsprong voor de Geel – Zwarte aan de ranja

 Na de rust kwam het voor Diepenveen conditioneel zwaar te staan, omdat we in de eerste helft ons volledig hadden ingezet werden we in de tweede helft op veel plekken overlopen door het fittere Schalkhaar, dit resulteerde uiteindelijk in de 2-2 en daarna na een persoonlijke fout ook tot de 3-2. Doordat we met opgeheven hoofd vooruit bleven voetballen maakte we zelfs door goed druk te zetten de 3-3, Esmee zag dat de keeper ver voor zijn doel stond en maakte daar heel slim gebruik van. Dan zou je normaal gesproken met nog 6 minuten op de klok het ene punt mee moeten nemen naar Diepenveen. Daar dacht de cornerspecialist van Schalkhaar anders over. Hij ging klaar staan voor zijn corner, schoot vol overtuiging de bal met rechts richting het doel, de bal verdween tot ieders verbazing in de bovenhoek 3-4. Nadat Diepenveen twee pogingen deed om nog een punt uit vuur te slepen, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd

 Maar niet getreurd, de toppers van de onder 13-2 kunnen trots zijn op deze wedstrijd, door samen te spelen, samen te werken en door elkaar positief te coachen was deze wedstrijd van Diepenveens kant een genot om naar te kijken, ik ben in ieder geval trots en op deze weg doorgaan gaat zorgen voor een supermooi seizoen!

Mathijs Bolink

Trainer/Coach Diepenveen 013-2