Diepenveen JO-17 1 – Overwetering JO-17 1

Even voorstellen, ik ben Nick Witteveen 20 jaar en ik ben dit jaar verantwoordelijk voor de JO-17 1. Samen met Taco en Frank hopen we de jongens veel te leren. In de voorbereiding zijn we wat moeizaam gestart met een gelijkspel en 2 verlies partijen, des ondanks hebben we veel goede dingen gezien waar we op hadden getraind met de jongens. Dat betaalde zich direct uit in de 1e competitie wedstrijd tegen overwetering.

1e helft: in de 1e helft begonnen we sterk en verzorgde we de opbouw goed. We kwamen er een paar keer goed uit tot echte kansen leed dat niet. Totdat in de 12e minuut na goed door gaan van Tygo een overtreding werd gemaakt op ongeveer 25 meter van de goal. De vrijetrap werd genomen door Pascal die hem strak over het natte veld in de hoek schoot. Na 25 minuten kwamen we wat meer onderdruk wat helaas resulteerde tot de 1-1.

2e helft: in de 2e helft kwamen we snel op voorsprong door een goede goal van Gijs, nadat we de bal hadden verplaatst van onze eigen goal tot de 16 van de tegenstander schoot Gijs de 2-1 binnen. Direct na de 2-1 gingen we door en scoorde Tygo na een mooie solo de 3-1. Niets aan de hand zou je zeggen en dat dachten we op de bank ook. Wouter en Lytiano werden gewisseld voor Jip en Alesio. Alesio maakte zijn debuut en deed dat erg goed. Na goed druk zetten van die zelfde Alesio kregen we een ingooi die snel werd ingegooid waarna Mathijs de bal voor kon geven en Rens vrij kon binnen tikken. 2 minuten voor tijd werd het nog 4-2 door niet goed verdedigen met een corner, dat was tevens de eindstand. Wij als staf waren zeer tevreden en blij met de overwinning, maar met name het goede spel in de 1e helft en het 1e deel van de 2e helft was zeer vermakelijk voor ons.

Op naar komende zaterdag om 10:30 uit bij Schalkhaar JO-17 2.