Diepenveen 13-2 met opgeheven hoofd uit de beker

Door: Mathijs Bolink


Diepenveen onder 13-2 trad zaterdagochtend aan op de herfstachtige Zunnebargh te Diepenveen. Als tegenstander trad in het wit-blauw gestoken Lettele onder 13-1 aan. Met veel zieken en onverwachte wendingen waren er 4 afmeldingen waardoor we op 3 spelers van onder 12-1 moesten terug vallen Tim, Thijs, Pierre-James. Een groot compliment naar deze drie toppers die zonder twijfelen gelijk mee wilden spelen.

Na het fluitsignaal ging het spektakel van start, in het begin was het spel van beide kanten zeer rommelige en waren er vooral aan de Lettele kant veel kansen die Sven goed pareerde, na 10 minuten gespeeld te hebben brak Lettele goed door na balverlies van onze kant en maakte de 1-0 daarna liep de score al gauw uit na 2-0 en 3-0. Deze doelpunten kwamen met name doordat we ons als team niet aan onze opbouw afspraken hielden. We kozen ervoor om de lange bal te spelen. Terwijl de oplossing zat in het opbouwen, tegen de jongens van Lettele die stuk voor stuk een kop groter waren en dus elke hoge bal onderschepte, na zelf af en toe wat te creëren gingen we rusten met een 4-0 achterstand, onverdiend maar het wel hard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede helft gingen we echt voetballen we gingen in onze opbouw breed staan vonden vaak de vrij staande man. Dit leidde tot veel aanvallen die net niet werden beloond. Via het middenveld waart wout goed het duel won, hij vond op zijn beurt Maher die vrolijk door het middenveld van Lettele heen dribbelde, een steek bal op die hem voor gaf op de inglijdende Tim die net een teennagel tekort kwam om de aansluitingstreffer binnen te schuiven. Daarna gingen we in de tweede helft door waar we goed. In zijn met plezier en flair voetballen, dit zorgde voor nog meer kansen. Thijs kreeg vlak voor tijd nog een kans om te scoren maar zijn poging tot een “halve omhaal” viel in duigen eindstand 4-0.

De tweede helft is een voorbeeld van hoe willen spelen, met plezier en van achteruit naar voren toe gaan. Alleen op het afronden en het opbouwen moet nog getraind worden, als we dat onder de knie krijgen worden we als team steeds beter en sterker.