Diepenveen 1 verliest bij Markelo

Door: Gijs de Rooij

Diepenveen mag opbouwen van Markelo maar Diepenveen komt er niet uit. Markelo creëert daarentegen een paar mogelijkheden, waarbij met hang en vliegwerk de nul gehouden wordt. Naarmate de eerste helft vordert neemt Markelo het heft in handen. Met goed combinatie spel wordt de spits van Markelo gezocht. Er ontstaan zo een paar gevaarlijke momenten, waarbij de bal hoog voor het Diepenveense doel wordt gegooid. De kopballen verdwijnen over het doel van Diepenveen. 

Na 40 minuten gooit Diepenveen eindelijk de onrust van zich af en begint te voetballen. Marcel Bijker wordt een paar keer op rechts goed weggestuurd, zijn voorzetten worden door de lange centrale verdediger goed weggewerkt. Na een paar hachelijke momenten weet Diepenveen wonder boven wonder, met een 0-0 stand, de kleedkamer te bereiken.

Diepenveen komt flitsend uit de kleedkamer, een lange crossbal van Jack Vunderink wordt goed meegenomen door Marcel Bijker. Zijn voorzet is net te hoog voor Jeffrey Mooren.Na slordig balverlies op het middenveld breekt Markelo uit. De twee spitsen van Markelo komen alleen op Ryan Gerritsen af, die goed blijft kijken en met een geweldige sliding het schot weet te blokken.

Markelo komt op 1-0. Een corner belandt voor het doel en na een scrimmage valt de bal voor de voeten van een speler van Markelo, die van dichtbij hard binnen schiet.

Na 60 minuten laat Diepenveen eindelijk weer van zich horen. Een goede combinatie tussen Stan Brouwer en Marcel Bijker. Freek Brouwer komt vervolgens net te kort om de lage voorzet binnen te schieten.

Diepenveen blijft onder leiding van de goed spelende Stan Brouwer en Freek Brouwer aandringen. Jeffrey Blanken komt een aantal keren goed door, zijn voorzetten hadden meer verdiend.

In de 76 minuut krijgt Diepenveen dan toch de deksel op de neus, Markelo komt op 2-0 na een snelle counter. Ondanks deze tegenvaller blijft Diepenveen hard werken en de aanval zoeken. De lange ballen van Niels Blokvoort en Jack Vunderink vallen echter niet goed. Eindstand 2-0.