Offday van Diepenveen O17-1 bij Twello

Door: Patrick Kieftenbelt

Een totale offday van het hele Diepenveen O17-1 team was de basis voor een 4-0 nederlaag bij SV Twello. Voor rust creëerden we nog wel enkele kansjes maar na de pauze lukte het gewoon niet.Voor we eigenlijk onze taken goed gingen uitvoeren waren we ongeveer 20 minuten onder weg. Op dat moment stonden we al met 1-0 achter nadat Daan de bal ongelukkig in eigen doel had geschoten. Via een aantal standaardsituaties waren we nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar het doelpunt viel niet.

Na de pauze kwamen we al snel op een 2-0 achterstand waarna de kopjes naar beneden gingen. De taken werden niet meer uitgevoerd en de meest simpele ballen werden verkeerd gespeeld. Twello was wel fel en fanatiek en dwong het geluk af. Met nog een eigen doelpunt en een bal die weggeschoten werd maar in het doel belandde via een scheenbeschermer van een Twello speler werd de score vrij groot.

Wij als team moeten er van leren. Leren dat we het samen moet doen, het simpel moeten houden, de relatief makkelijke handelingen goed uitvoeren en keihard werken als we de bal niet hebben. Dat we goed kunnen voetballen is bekend, dat we nog beter kunnen worden door harder te werken, simpel te spelen en elkaar te helpen is een mooie uitdaging. Die uitdaging begint nu.