Moeizame zege O17-1 in eerste bekerduel

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1 heeft een moeizame en haast onverdiende overwinning behaald bij Wijhe O17-1. Bij de rust was het met enig kunst- en vliegwerk 0-0. Na rust speelden we beter en fanatieker en wonnen uiteindelijk met 1-2. De eerste helft was chaotisch in balbezit en zonder de bal voerden we de taken niet goed uit. Daarbij kwam dat we in de duels vaak te laat waren en dus bepaalde Wijhe wat er op het veld gebeurde. Het enige geluk aan Diepenveen kant was het onzuivere afwerken van de thuisploeg. Zij kregen drie dotten van kansen om Danny te passeren. Onze doelman stond telkens in de weg.

Na de rust kantelde het spelbeeld. Diepenveen kwam feller de kleedkamer uit en mede daardoor liepen combinaties iets beter. Tien minuten na de pauze rondde Gijs een aardige Diepenveen aanval af waardoor we toch op voorsprong stonden. Daarna bepaalden wij meer wat er op het veld gebeurde. Zonder fantastisch te spelen maar in ieder geval te werken met en voor elkaar drukten we Wijhe terug.

Lytiano kreeg een enorme kans om tot scoren te komen en ook Sam had sneller moeten afdrukken toen hij alleen voor de keeper verscheen. Tien minuten voor tijd speelden we het een keer goed uit waarbij Tycho het eindstation was en de definitieve beslissing op het scorebord zette.

In de absolute slotfase kwam maakte Wijhe de aansluitingstreffer uit een mooi genomen vrijetrap. Dit was het moment in de wedstrijd waarop Diepenveen de middag voor zichzelf onplezieriger maakte. Okan moest met rood na de kant vanwege een harde overtreding. Later in een gesprek gaf hij aan fout te zitten en dat hij dat zelf goed weet.

Diepenveen trok met 10 mensen de overwinning over de streep. Door hard te werken en voor elkaar de ruimtes dicht te lopen. Leuk dat we winnen, maar vandaag bleek dat er ook nog veel beter kan.