Goed voetballend O17-1 wint van SV Twello

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1 heeft een prima oefenzege geboekt bij SV Twello O17-1. De taken werden niet alleen goed uitgevoerd, we speelden met veel lef en lieten verscheidene keren mooie combinaties zien. Het resulteerde in een 0-2 zege.
Twello probeerde Diepenveen in de openingsfase van het duel onder druk te zetten. Dat resulteerde in een buitenspel doelpunt. Dat lijkt gevaarlijk dan het was omdat de speler bijna vijf meter buitenspel stond. Het eerste gevaarlijke moment van Diepenveen kwam na vijf minuten. Toen snelde Jochem langs zijn directe tegenstander, maar kon hij eenmaal op de achterlijn geen vrije mede speler meer vinden en restte er slechts een hoekschop.

Het was tevens het moment waarop Diepenveen de wedstrijd langzaam naar zich toe begon te trekken en steeds wat makkelijker ging voetballen. Binnen het kwartier kwam er een Diepenveens doelpunt op het scorebord. Jochem schoot van 20 meter op doel na een goede opbouw van achteruit. De keeper leek wat verward door het schot en liet de bal onder zijn handen doorglippen. Misschien niet het mooiste doelpunt van Jochem maar ook deze telt, 0-1. Daarna waren we heer en meester en bleven makkelijk combineren. Een prima één-twee tussen Nick en Janoah resulteerde in een harde poging die net over ging. Even later speelde het middenveld snel naar voren en kon Nick schieten. Zijn schot werd losgelaten en Janoah was, zoals we vooraf besproken hadden als eerste bij de bal, 0-2.

Diepenveen legde vervolgens nog een aantal goede aanvallen op de mat. Met name Daan van Beerendonk was op dreef. Hij stoomde regelmatig op en creëerde daarmee gevaarlijke situaties. Zo stuurde hij vlak voor rust Mathijs nog eens in de diepte, die gaf de bal goed voor maar het leer kon door Gijs niet achter de doelman geschoten worden.

Verdedigend hadden we de zaken ook goed voor elkaar. De hard werkende Jorn en Sander hielden samen met Daan en Okan het doel schoon. Het mooiste voorbeeld was van Sander, die met een sliding uit verslagen positie alsnog voorkwam dat de spits van Twello Danny kon passeren. Later zou Wessel Bosse (O17-2) een uitstekende tweede helft spelen.

De tweede helft was van Diepenveen kant ook prima. Weliswaar speelden we wat gehaast maar we bouwden op van achteruit en kwamen voetballend tot goede kansen. Zowel Sieb als Nick werden een keer door het centrum alleen voor de keeper gezet maar kwamen net een teenlengte te kort om de keeper te passeren. Ook Jochem bleef dreigend maar gescoord werd er niet. Verdedigend gaven we na rust helemaal niks meer weg waardoor de eindstand van 0-2 bij rust al was bereikt.

Gezien het spelbeeld had Diepenveen in de tweede helft minimaal nog een goal verdiend. Maar het belangrijkste is dat deze overwinning met goed spel is behaald. Mooie overwinning mannen!