Diepenveen O17-1 speelt goed en beloond zichzelf met winst

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1, dat sinds de start van het seizoen al noodgedwongen in veel verschillende samenstellingen speelt, heeft tegen ABS O17-1 een goede wedstrijd op de mat gelegd. Het werd 1-0 maar Diepenveen heeft de kansen gehad om met dubbele cijfers van het veld te stappen. De eerste 25 minuten van de eerste helft waren goed van Diepenveen. We gaven als team druk vooruit, zette ABS vast en wilden in een hoog tempo tot kansen komen. Het resulteerde erin dat de bezoekers zich moesten terugtrekken op de eigen helft en Diepenveen grote kansen kreeg. Het waren er teveel om ze allemaal te beschrijven maar de bal viel voor rust niet tussen de palen. Daarbij hadden we soms pech, één poging belandde op de paal of de uitstekende doelman van ABS stond op zijn post.

In de tweede helft gingen we in een iets andere opstelling nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer. Vlak na rust was de ingevallen Mathijs dichtbij maar zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden. Niet veel later was het via een goed uitgespeelde aanval aan de rechterkant wel raak en stond de dik verdiende voorsprong van Diepenveen op het scorebord.

We hebben daarna kansen gehad op meer. Daarbij raakten we onder andere opnieuw de paal. En een aantal goed uitgespeelde aanvallen drukten we zelf niet af. De grootste uitgespeelde aanval werd vlak voor tijd door Sieb naast geschoten. Echter bleef het vandaag zonder gevolgen en dus won de thuisploeg heel erg verdiend met 1-0.