Diepenveen O15-1G verliest wedstrijd met twee gezichten

Door: Erwin Elders

Na een voorbereiding van 3 weken, waarin wij helaas voor even afscheid moeten nemen van Gijs Korderijnk. Gijs heeft zijn knieschijf uit de kom gehad, en zal nu de nodige weken van revalidatie tegemoet gaan. Wij wensen hem namens het gehele team een voorspoedig herstel! 

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Voor deze wedstrijd reisde de C1 af naar Zutphen om het daar op te nemen tegen haar leeftijdsgenoten van Be Quick Zutphen. Vooraf gezegd hebbende dat Be Quick Zutphen dit jaar een klasse hoger voetbalt. 

De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren slordig van beide kanten. Toch was het Be Quick wat iets feller begon en sterker was in de duels. Dit leverde dan ook in de zesde minuut van de wedstrijd de 1-0 op voor Be Quick. Een vlammend schot buiten de zestien was onhoudbaar voor onze keeper Koen. 

Na 10 minuten te hebben gespeeld pakt Diepenveen het heft in handen. Waar het in de eerste paar minuten nog zoekende was, begon Diepenveen steeds meer van zich af te bijten. In de 18e minuut was het dan ook raak voor de geel zwarte formatie! Een goede diepte pass van achteruit richting Wouter die vanaf rechts een prima voorzet afleverde op het hoofd van Koen Tysma die beheerst binnen kopt bij de 2e paal 1-1! 

Na de goal van Koen blijft Diepenveen goed door voetballen. In de 31ste minuut is het de goed voetballende Mark die van achteruit het veld oversteekt en Wouter diep wegsteekt met een steek pass. Wouter weet wel raad met dit kansje en laat de keeper kansloos in de verre hoek 1-2! Na de goal word de eerste helft vol gespeeld

Na de rust zien we een heel ander spelbeeld. Be Quick is sterker dan Diepenveen. Diepenveen is een beetje de draad kwijt waar het de eerste helft gebleven was. Dit resulteerde al vrij gauw in de 2-2, in de 38e minuut was het de spits van Be Quick die koeltjes afrondde na een foutieve pass van een speler van Diepenveen. Na deze toch wel tegenslag bleef het spel beeld lang het zelfde. Het was Be Quick die het spel maakte en dicteerde. Dit resulteerde in de 52e minuut in de 3-2. De spits van Be Quick ronde weer koeltjes af na geklungel in de Diepenveense defensie. 

In de slot fase van de wedstrijd probeerde Diepenveen nog eenmaal de rug te rechten. En bijna met succes, waar Wouter net een schoenlengte te kort kwam en een bal van Rens in de laatste minuut  van de lijn werd gekopt. Verder kwam Diepenveen helaas niet. 

Gezien de tweede helft terecht verloren van een sterker Be Quick Zutphen! Op naar volgende week. Dan spelen we tegen sportclub Deventer! Aanvang 10:30 in Deventer!