Voetbal Academie

Inschrijving seizoen 2017-2018 geopend

Wil jij je voetbaltechniek verbeteren, in kleine groepjes trainen, veel aandacht krijgen van je trainer en een leuke vrijdagmiddag beleven. Dan ben je bij Voetbal Academie Diepenveen aan het goede adres. Komend seizoen gaan we beginnen aan het derde seizoen. Nieuw daarin is dat de trainingsgroepjes niet groter worden dan maximaal zeven spelers. Daardoor is er nog meer aandacht voor iedere speler.

We trainen dit seizoen 12 keer. Uiteraard op één van de nieuwe kunstgrasvelden op sportcomplex de Zunnebargh. Deze trainingen worden evenredig verdeelt over het seizoen. Ben je er (weer) bij in het nieuwe seizoen?

Inschrijven doe je door de mail van Voetbal Academie Diepenveen te beantwoorden met je naam, team en telefoonnummer. Het mailadres voor vragen is voetbalacademie@vvdiepenveen.nl

Het begin
In het seizoen 2014-2015 werd er door veel ouders gesproken over de techniektrainingen van ‘vroeger’. Een aantal jaren geleden was er iedere vrijdagmiddag techniektraining bij Diepenveen. Patrick Kieftenbelt, Sander de Casparis en Oscar Korderijnk pikten die geluiden op. Een reden voor de drie om te bekijken of nieuwe techniektrainingen te realiseren zijn bij de vereniging.

Na een aantal avonden van overleg besloten de drie de stoute schoenen aan te trekken en zich in te zetten voor nieuwe techniektrainingen bij VV Diepenveen. Natuurlijk moest er een naam gevonden worden. Al snel waren de drie het er over eens dat het ‘Voetbal Academie Diepenveen’ moest worden. Het initiatief werd door zowel bestuur als technische commissie met enthousiasme ontvangen.

Trainingen
Voetbal Academie Diepenveen is een aanvulling op de gewone trainingen die doordeweeks bij de club worden gegeven. Bij ons draait alles om balvaardigheid, techniek en coördinatie. De oefeningen staan allemaal in het teken van ‘baas zijn over de bal.’ Iedere voetballer die baas is over de bal zal makkelijker gaan voetballen. Daarnaast is het voor voetballers belangrijk om wendbaar te zijn. Met regelmaat komen er loop coördinatie oefeningen voorbij waarbij snelheid, wendbaarheid en coördinatie getraind wordt. Het laatste vaste onderdeel is het ‘trucje van de week’. Iedere training leren de kinderen een trucje. Want ook van spelen met de bal wordt je een betere voetballer.