Succesvolle eerste editie Tysma Makelaardijk Wintercup

De eerste editie van de Tysma Makelaardijk Wintercup is een succes geworden. Het goede weer, de lange speeltijd en sportiviteit waren reden voor tevreden gezichten en geluiden op de Zunnebargh. Hier een verslag en fotoreportage van de dag.

De wintercup is ontstaan in één van de vergaderingen van de selectietrainers. Daarin werd geopperd dat een voorbereidingstoernooi in de winterstop een ideale mogelijkheid is om de teams goed voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het idee werd door vele andere clubs als positief idee ervaren. En alle teams die uiteindelijk kwamen deden graag mee.

In de ochtend speelden de O13-1 en O15-1 wedstrijden van 25 minuten en de O17-1 en O19-1 in de middag 35 minuten. Voor alle teams was er dus voldoende mogelijkheid om uit te proberen en weer in het ritme te komen. Behoudens dat was het een gezellige en sportieve dag.

Na afloop ontving de organisatie veel complimenten van de deelnemende verenigingen. Zo schreef de trainer van CCW’16 O13-1 het volgende. “VV Diepenveen, bedankt dat we hebben mogen meedoen aan het toernooi. Als tweede klasser was het een leuke ervaring om tegen eerste klassers te spelen. We vonden het een goed georganiseerd toernooi met een prettig speelschema. Twee perfecte kunstgrasvelden en een eigen kleedkamer. En niet te vergeten, een broodje hamburger na afloop! Onze complimenten aan de organisatie.”

Ook de trainer van Helios schreef mooie woorden. “Genoten van mijn ploeg vandaag op het toernooi bij VV Diepenveen. We hebben ons kunnen meten met eerste klassers. Het was een leuk toernooi en goed georganiseerd. Wij melden ons alvast aan voor volgend seizoen.”