Prachtig weekend voor O17-1 bij Bayer Uerdingen Pokal

Diepenveen O17-1 heeft een prachtig weekend achter de rug in Krefeld en Dusseldorf. Naast de plaatsing voor de finalepoule en de vierde plek was het drie dagen lang groot feest.

Op vrijdagmiddag vertrok het team met vijf auto’s richting Krefeld. Op het oude complex van Bayer 05 Uerdingen werd rond 18.30 uur ingecheckt voor het toernooi. De grasmat werd uitgetest en de eerste foto’s en filmpjes waren gemaakt voor Facebook, Instagram en de familie.

Een half uur later zaten we aan het avondeten in ons hostel. De schnitzels smaakten prima. Het werd tijd om de haren netjes te maken en het trainingspak in te ruilen voor de vrijetijds kleding. In Altstad, een onderdeel van het centrum van Dusseldorf, was het gezellig toeven voor de jongens. Drie straten met cafe’s, eetgelegenheden (mac Donalds, KFC en Burgerking en dat in één straat!) bleek het walhalla voor onze jongens. De leiding was vaak te vinden bij Chicken Jannes en de Italiaanse ijsboer.

Op dag twee speelden we twee poulewedstrijden. De eerste tegen Bussum werd met 0-2 gewonnen en ook de tweede wedstrijd zetten we in winst om. Bayer Uerdingen team 2 werd in slotseconde op zijn Duits op een 0-1 nederlaag getrakteerd. Het betekende dat we de poule al hadden gewonnen. De jongens gingen lootjes trekken voor de posities in de laatste wedstrijd. Janoah was als een kind zo blij. Hij mocht aanvoerder zijn. Maar moest toekijken vanaf de bank omdat hij ook het lootje ‘wissel’ uit de hand van teamleader Frank had gehaald. Wel makkelijk als je het vaantje van de tegenstander weer naar de kant moet brengen :-).

Het Belgische Sint Kruis was met 1-0 de baas in de laatste poulewedstrijd. In het veld zag je duidelijk dat iedereen zijn kwaliteit heeft. Zullen we het daar maar op houden? haha De jongens leggen dat overigens anders uit.

In de avond juichten de meeste jongens mee met de Duitsers die tijdens de DFB Pokal finale voor Eintracht Frankfurt waren. Alleen de trainer keek een beetje sip, dat Bayern Munchen niet kreeg wat toch heel duidelijk door de videoscheidsrechter gezien had moeten worden.

Een uur later was de sipheid weer weg. Toen zaten we weer op het terras en hadden we ook alle sterren restaurants in die straat weer gehad. Wat was het een feest. Zingen, dansen en uit je dak gaan. Het hoort erbij.

Op dag drie stonden de finale wedstrijden op het programma. Beclers uit Frankrijk kreeg tegen het enigszins fitte Diepenveen een 0-2 nederlaag te verwerken. Daar waren de Fransen, die met een touringcar en een aanhang van zestig personen aanwezig waren, niet zo heel erg blij mee. “Je kunt ook met vier auto’s en het water en de chips op schoot je voorbereiden op de overwinning,” was de conclusie van de Diepenveen leiding.

Het succes in de poule hield op toen we tegen Bayer Uerdingen team 1 moesten spelen. Een 2-0 nederlaag tegen de latere toernooi winnaar. Gratuliere aan deze ploeg. Zij waren het beste en dat beseften we ons. Na ruim 2 uur wachten, een goede poulefase en een geweldig feest, was de koek bij de spelers op. We verloren van Octoville met 1-0 maar hadden er alles aan gedaan. Plek vier was onze eindbestemming op het toernooi.

Om 21.00 uur was de eindbestemming van dit prachtige weekend de Zunnebargh in Diepenveen. Daar waar alle spelers warme herinneringen zullen koesteren aan hun trip naar de Bayer Uerdingen Pokal. Wat was het genieten!