Pechdag voor O17-1

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1 heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 4-1 verloren. Het was een pechdag voor de ploeg die zeer gehavend de wedstrijd tot een goed einde moest brengen.
In de rust van de wedstrijd stond het al 3-0 voor Markelo O17-1. Teleurgestelde koppies in de kleedkamer van Diepenveen. We moesten constateren dat we er vandaag ook weinig aan konden doen dat het zo liep. Sander is langdurig geblesseerd, Daan afwezig, Sieb nog op de Zunnebargh ziek naar huis gestuurd, Wessel viel ziek uit, Jochem begon met ingetapet enkels, en Nick moest na twee schoppen ook het veld verlaten.

De simpele constatering is dat dit teveel van het goede was. Maar dat we er in de tweede helft wel het beste van moesten maken. Veel strijd leveren, de basistechnieken beter verzorgen dan voor de rust en in ieder geval niet meer mopperen omdat het tegen zit.

Daarom verdienen de jongens een groot compliment voor de tweede helft. Er werd keihard gewerkt. Ook de C1 spelers Rens en Wouter verweerden zich dapper en bleven goed overeind. Diepenveen kwam vijf minuten na de rust zelfs terug tot 3-1 en er glooide zelfs hoop op meer. Vervolgens kregen we twee mogelijkheden om ook 3-2 te maken. Echter lieten we die mogelijkheden liggen. In één van de spaarzame counters van Markelo viel uiteindelijk de 4-1. Daarna gaven we niks meer weg en zochten nadrukkelijk na een tweede treffer. Jochem en Lytiano hadden die op de schoen. Maar zagen de bal gepakt worden door de keeper.

Het zat een keer niet mee, en ook daar leren we van. Uiteraard kunnen we wel tevreden zijn over de tweede helft waarin we in ieder geval kansen kregen en lieten zien er met z’n alleen hard voor te kunnen strijden.