Oude voetbalwet nekt O21

Door: Michel Maters

Wanneer je zelf niet de kansen benut, doet de tegenstander dat aan de andere kant wel. Deze voetbalwet was toe te passen op de wedstrijd van Diepenveens onder 21 team tegen ZAC uit Zwolle.
Na een flitsende start met daarin 2,5 kans voor Fabian Metz binnen 5 minuten was het na 9 minuten Marcus Tervelde die de score opende in de rebound na een schot van de uitstekend spelende Stan Brouwer.

Met veel energie en machtsvertoon was het vervolgens een zee aan kansen voor Diepenveen met veel gevaar afkomstig van de opkomende backs Jan Struik en Justin Boswinkel. De bal wilde er alleen niet in. De keeper van het 3e team van ZAC keepte de avond van z’n leven. Ook in de 2 een op een pogingen van Stan Brouwer bleef de score 1-0.

Na een matige uitval van ZAC, wat een corner opleverde, werd het tegen de verhouding in 1-1. Net als tegen Wijhe een standaard situatie wat een tegen doelpunt opleverde.

Gelukkig was daar, in de 42e minuut, Thijs Kedde die dan toch de 2e maakte aan Diepenveen kant. De voor Marcus Tervelde (enkel) ingevallen linksbuiten speelde na z’n rugblessure, die hem sinds eind november aan de kant hield, een goede wedstrijd die hem veel vertrouwen moet geven voor de kraker van aanstaande zaterdag van de JO19-1 tegen Lochem. Het was wederom na een afvallende bal na diverse doelpogingen, die Thijs kon binnen schieten. Met deze voorsprong ging het onder 21 team de rust in.

Helaas moest de goed spelende Hugo Gramsma achter blijven in de kleedkamer met last van z’n hamstrings. Hij werd vervangen door JO19-1 speler Ryan Gerritsen.

Het spelbeeld bleef redelijk hetzelfde ondanks dat ZAC wel iets meer grip had op het spel van Diepenveen. Toch bleven de beste kansen voor Diepenveen. Maar de bal… die ging er niet meer in.

Vlak voor de 60e minuut viel de 2-2 na een wat knullige situatie. En de stabiliteit op het middenveld kwam daarna ook in het geding nadat de uitstekend spelende Timo Broekman werd gewisseld. Timo Broekman, aanvoerder van het team en spelbepalende speler kon helaas maar een uur spelen vanwege zijn lichte overbelasting van z’n hamstrings.

Nog geen paar minuten later was het een ongelukkige actie voor invaller Koen Nieuwenhuis wat een penalty opleverde voor ZAC. De prima debuteerde Danny Blanken (JO17-1) dook de goede hoek in, maar kon helaas niet voorkomen dat ZAC de leiding nam in de wedstrijd.

Er volgde een onstuimige fase waarin Diepenveen veel lange ballen hanteerde in een poging om langszij te komen. De bal raakte nog een keer paal na een doelpoging van Ryan Gerritsen. Gijs van de Kwast die een aantal mooie wedstrijden speelt voor het onder 21 als JO17 speler schoot nog een aantal keer op de handen van de keeper. Maar dichter bij kwam Diepenveen niet.

Met een alles of niet poging uit een corner in de laatste minuut was het uiteindelijk ZAC die tijdens uitbraak de 2-4 kon binnen tikken na een overtal situatie waarbij alleen Niels Blokvoort achterin stond.

Met nog 1 wedstrijd te gaan lijkt het eindtoernooi zaterdag 23 juni ver weg. In theorie is het nog mogelijk maar daarbij is het onder 21 team teveel afhankelijk van anderen. 27 februari speelt Diepenveen z’n laatste groepswedstrijd en kan het zonder druk nog een mooie wedstrijd van maken.