O19-1 wint nuttige oefenwedstrijd van SV Twello

Door: Patrick Kieftenbelt

De nieuwe Diepenveen O19-1 heeft een nuttige oefenwedstrijd met 4-1 gewonnen van SV Twello O19-1. Na een 0-0 ruststand begon het in de tweede helft te draaien. Met vier prachtige goals werd een verdiende zege over de streep getrokken.

Anderhalve week geleden oefende het nieuwe O19-1 team voor het eerst tegen Sportclub Deventer O19-1. Die wedstrijd werd met 0-14 gewonnen. Die wedstrijd kon de boeken in als een leuke start maar de term nuttig konden we er niet aan ophangen. De oefenwedstrijd tegen SV Twello gaf ons wél leerpunten mee en dat is prettig.

In de eerste helft had Diepenveen veelvuldig balbezit maar maakten we in het vrijkomen en doorbewegen een aantal verkeerde keuzes. Daardoor kwamen we vaak voetballend niet gevaarlijk bij het doel van SV Twello. Toch kregen we een flink aantal kansen om tot scoren te komen. Jim had tot twee keer, een zeker lijkend doelpunt, op de schoen maar rondde niet echt des Jim’s af. Vlak voor de rust liep de opbouw een keer uitstekend en leek rechtsback Dennis te gaan afronden. Tot op vijf meter van het doel kon Dennis doorlopen en af te ronden. Maar sociaal als Dennis is gaf hij de bal voor waardoor de kans als sneeuw voor de zon verdween.

Tijdens de pauze werd de opbouw nogmaals besproken om het in de tweede helft beter te doen. Met verse krachten begonnen we aan de tweede helft.

Gaandeweg die tweede helft ging het steeds beter lopen aan Diepenveen kant. Na ruim vijf minuten kregen we het zetje in de rug dat we nodig hadden. Een schot van Markus werd door een verdediger aangeraakt, waardoor de bal in de korte hoek belandde, 1-0. Niet veel later werd de score verdubbelt en trokken we de wedstrijd naar ons toe. Ryan kon afronden nadat Daan met een MC-geady spin de bal bij Ryan had gekregen. Na afloop van wedstrijd was Daan ontzettend trots op zijn actie. Kijk de beelden op YouTube maar naar. Dit zijn niet de trucjes voor een stofzuiger op het middenveld.

Jim haalde, na het geplaag in de rust, zijn gram door halverwege de tweede helft een penalty te benutten. In de slotfase liepen we zelfs nog uit na 4-0. Nick gaf een hoekschop strak voor en uiteraard kwam Sieb vrij en kopte de bal hard binnen.

De wedstrijd werd afgerond met een prachtige treffer van SV Twello. Maurits was namelijk kansloos op een schot in de kruising. Toch jammer voor onze verdediging. Want we hadden de zaken aardig op orde en lieten Maurits in het hele duel slechts twee keer echt handelend optreden.

Een mooie en leerzame zege met het nieuwe team. Op zaterdag 30 juni spelen we nog een keer. Dan is GA Eagles O19 te gast op de Zunnebargh. Aftrap is 12.00 uur.