O19-1 nipt onderuit tegen Schalkhaar O19-1

Diepenveen O19-1 heeft met het meest minimale verschil verloren van Schalkhaar O19-1. Op de Zunnebargh werd het slechts 0-1 nadat beide teams toch een handvol kansen om zeep had geholpen. Het was vanaf het begin duidelijk dat beide teams nog niet compleet zijn geweest en de voorbereiding amper twee weken oud is. Daardoor speelde deze wedstrijd zich in hele duidelijke fases af. Diepenveen was tot aan de drinkpauze de betere partij en kreeg enkele mogelijkheden om tot scoren te komen. De grootste was wellicht een kopbal bij de eerste paal die door Daan werd over gekopt.

Halverwege de eerste helft nam Schalkhaar het initiatief wat over en kreeg enkele goede kansen. Daarin moet Diepenveen echt nog leren dat het als team verdedigd en koste wat het kost de linies dichter bij elkaar houdt. Zo’n moment ontstond ook vlak voor de rust. Wij laten ons naar voren lokken, een middenvelder van Schalkhaar sprint de diepte in. Vervolgens valt de bal achter de laatste lijn en zijn zowel verdedigers als keeper te laat, 0-1.

Het eerste kwartier na de pauze hadden we het nog lastig met de bezoekers. Dat was een fase waarin Schalkhaar verder uit kon lopen. De vermoeidheid sloeg bij beide teams nadrukkelijk toe en dat gaf Diepenveen toch wat lucht om ook weer aan aanvallen te denken. Een goede loopactie van Daan, na een snel genomen vrijetrap zorgde ervoor dat onze captain vrij opdook bij de eerste paal. Zijn kopbal ging over. Ook Markus brak nog een aantal keren goed door over links, echter konden zijn voorzetten niet ingekopt worden en waren we te laat bij de ‘tweede bal’. Vlak voor tijd had de 1-1 eigenlijk nog moeten vallen. Daan raakte de buitenkant van de kruising en in de laatste minuut spelen we een 3 tegen 2 situatie niet goed uit waardoor de bal in het zijnet belandde.

Al met al een 0-1 verlies. Het was wel een wedstrijd waarin we tegenstand geboden hebben aan Schalkhaar O19-1 en met enig fortuin en gogme er nog een gelijkspel uit hadden kunnen en misschien wel moeten halen. Maar het was ook een wedstrijd waarin naar voren kwam dat we zowel aanvallend als verdedigend elkaar nog veel beter moeten helpen.

Donderdag oefenen we weer, om 19.45 uur in Nijverdal tegen SVVN O19-1.
Meer prachtige foto’s vind je via deze link.