O17-2: ‘Uit zijn verband gerukt’

Met vier wedstrijden winst op zak, waarvan een alweer geseponeerd  vanwege het vertrek van Excelsior ’31 uit de competitie, begonnen we vandaag wederom met ‘ nieuwe’  gezichten in het team. Rick Edelbroek begon vandaag, na een tijd afwezigheid,  weer in de basisopstelling en ook Koen Klein Ovink kwam ons team versterken als keeper. Al maanden is het wekelijks zoeken naar een keeper, vanwege de langdurige blessure van Raoul. Wij waren daarom vandaag ook zeer blij met het aanbod van Koen.

Kenmerkend voor de wedstrijd was het niet benutten van zeer grote, maar ook kleine kansen. De verdediging stond met enige regelmaat niet goed en ook bij vlagen geen middenveld te bekennen. Wij speelden tegen een zeer goed voetballend Hulzense Boys. Na 3 minuten ontstond er een geweldige kans voor Ufuk die hij niet kon afmaken. Jammer, dit had  had de 1-0 kunnen zijn.

Enkele minuten later een goed schot van Tom en ook een mooie combi van Sven en Kai. Het omschakelen na een aanval ging vandaag te traag en dat werd na 9 minuten al bestraft.

Ook verdedigend hebben we vandaag veel laten liggen.  We waren slordig in het aanspelen naar elkaar, kwamen niet in de bal en ook werd er te weinig gecoacht naar elkaar.

In de 13e minuut viel Rick Edelbroek uit met een hamstringblessure. Zijn rentree was jammergenoeg van korte duur.

In de 17e minuut kwam Ufuk in een soortgelijke situatie als de 3e minuut. Ook deze kans werd niet benut. Een mooie aanval actie van Kai, eindigde niet in een goal, maar met een flinke schuurplek op zijn bil.  Hulzense Boys was duidelijke de betere ploeg, echter gaven wij ze ook teveel ruimte om te kunnen voetballen. Met de 0-1  gingen we naar de kleedkamers. De enkel van Daan werd ingetapet en zo gingen we de tweede helft in.

In de 9e minuut van de tweede helft vloog een vrije trap van Pascal naast.  Daarna volgde een  periode waarin veel verdedigend werk verricht moest worden. Daan, Tijmen en Rik moesten flink aan de bak. En daar kwam in de 21e minuut de beloofde ‘ drie maal is scheepsrecht’  goal van Ufuk: 1-1

Dit smaakte naar meer. In de 23e minuut binnen de 16 meter beging een Hulzense boy een harde overtreding op onze keeper, echter werd hier toch een grove  arbitragefout gemaakt. Dit was een forse overtreding en er had gefloten moeten worden, De scheidsrechter liet dit echter toe, waardoor deze actie verder afgemaakt kon worden: 1 -2 . Koppies omhoog mannen, we gingen goed. Nog geen 7 minuten later wederom door zowel de eerder genoemde thema’s : verdedigen, communicatie en het ontbrekende middenveld de 1-3.  De wissel: Daan kwam erin voor Tom, die de nodige kilometers had gesjouwd op het gras. De Hulzense boys bleven drukken en we raakten de kluts wat kwijt, de posities werden losgelaten en we zagen bijzondere combinaties voorbij komen.  In de 32e minuut een ongelukkige pass tussen de twee broers en een rare stuit, waardoor er een eigen doelpunt ontstond 1-4.  Toch bleven we proberen om ook de andere kant van het veld weer de  betreden. Van rechts Jesse en Laurens, over links de combi tussen Tijmen en Jordi en een paar mooie acties tussen Sven en Jordi die net niet overtuigend genoeg waren.  Dan toch ineens weer die hele goede combi tussen Kai en Sven, die mooi afgerond werd door Kai : 2-4.

Daar waar je denkt dat de arbitrage na een fout deze niet nogmaals begaat, gebeurde dit in de 37e minuut nogmaals in een fors duel tussen een Hulzense boy en Daan. Onvoorstelbaar! Er mocht gewoon gescoord worden, echter bleef Daan stijf op de grond liggen. Dit zag er niet goed uit. Zijn schouder uit de kom? Gebroken? Hij had flinke pijn. De ambulance werd gebeld en werd hij eerst nog behandeld op het veld. Co-assistent Laurens werd ingezet voor het vasthouden van het infuus en na enkele minuten en goede assistentie van Edward en de ambulancebroeders kwam Daan ophoog en werd op een brancard gehesen. Een tocht naar het ziekenhuis om in ieder geval foto’s te maken.

De wedstrijd afgefloten en onze Daan: uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. De JO17-2 uit zijn verband gerukt.

Rest mij nog te zeggen dat onze man of the match keeper Koen Klein Ovink was. Hij  heeft uitstekend keeperswerk laten zien.  Wij bedanken je dat je met ons mee wilde doen en hopen nog eens een beroep op je te mogen doen!