O17-2: Stelen als de raven

Door: Claudia Haak

Het was vanmiddag een bijzondere middag op de Zunnebargh. We begonnen om klokslag 13.00 uur met de wedstrijd tegen Overwetering JO17-2.

Wat ging het erg moeizaam de eerste helft. Dit werd in de 32e minuut afgestraft met een tegengoal. Met wat hangende koppies ging we naar de kleedkamers. Daar waar je de rust gebruikt voor wat drinken en analyseren van de eerste helft,  werden we geconfronteerd met ontvreemde jassen, schoenen en andere persoonlijke bezittingen van de jongens. Was dit een grap? Dat was de eerste conclusie van de jongens, maar echt grappig is dit toch niet. Nog geen twee minuten later werd helder dat niet alleen bij onze mannen maar ook bij de heren van Overwetering persoonlijke bezittingen verdwenen waren. Er was doelbewust door derden spullen uit beide kleedkamers gehaald. De brutaliteit! Hard gewerkt en gespaard…..en dan is het weg.

Na overleg met de coaches en de politie ondertussen gebeld, werd de tweede helft alsnog gespeeld.

Diepenveen kwam al vrij snel op gelijkstand en niet veel later viel de 2-1.  Vier minuten later kwam de gelijkmaker alweer. De wedstrijd was met regelmaat te fysiek en de scheidsrechter moest twee keer ingrijpen met een gele kaart, waardoor er minder spelers van Overwetering in het veld kwamen. Dit gaf ons meer kansen. En daar was dan Kai met een geweldige, scherpe bal: 3-2

Teleurstelling, frustratie en woede kwam er in de laatste minuut bij beide partijen uit en zo werd, deze toch al beladen wedstrijd, vervelend afgesloten. Er waren vandaag  meer verliezers dan winnaars. Het enige positieve van deze middag is dat we de drie punten hebben ‘ gepakt