O17-2: Eendracht maakt macht

Met versterking van drie heren uit de JO15-1, te weten Koen Klein Ovink, Nick Berends en Gijs van den Arend reisden we af naar Lettele. Ook onze twee geblesseerden Daan en Raoul waren van de partij. In Lettele aangekomen troffen we een grasveld en een  prachtige, mooie kantine annex buurthuis. Er kon zelfs gepind worden.

Afijn, de heren liepen warm, wat gezien de temperatuur niet echt nodig was. Om 14.28 uur werd het startsein gefloten en begonnen we aan onze vijfde wedstrijd na de winterstop. Het spelen op gras was voor ons al een tijd geleden, maar het was meer dan prima te doen.

Na nog geen minuut spelen kwam de eerste bijna goal al in zicht door een vrije trap van Ufuk op Sven,  die de bal net over kopte. We werden getrakteerd op  meerdere mooie acties tussen Tom, Edward en Kai. Edward, vijf minuten te laat bij vertrek, maakte dit dubbel en dwars goed. Wat speelde hij een verdienstelijke wedstrijd. In de 11e minuut speelde Edward de bal goed op Gijs van den Arend die de openingstreffer van de wedstrijd maakte. Gijs ging goed de duels aan maakte het de aanvallers van Lettele erg lastig.

Ook onze topscorer Kai kreeg meerdere kansen, maar liet ons nog even wachten. Verdedigend werd er zeer goed werk geleverd door Tijmen, Rick en Pascal.  Koen had de eerste helft niet zoveel werk voor de JO17-2.  Pascal liet zich goed horen, maar ook de anderen. Wat coachten we elkaar goed en vooral ook positief.

De schoenen van Jesse konden de hitte niet meer aan en scheurden open, waardoor hij deze met het wondertape van Kai moest helen. Na 20 minuten een korte drinkpauze, werd de wedstrijd hervat.

Ondertussen had de verslaggeefster de omgeving verkend en zag ze in haar ooghoek dat het scoringsbord ook daadwerkelijk gebruikt werd, waardoor zij nog beter gefaciliteerd werd om een nauwkeurig verslag te maken. In de 27e minuut viel dan de eerste goal op naam van Kai. Door prima samenspel van Sven, Tom,  Jesse en Edward.  Dat smaakte naar meer. Nog geen twee minuten later stond Kai oog in oog met de keeper, die de bal prima blokte.  Ook Ufuk bleef kansen krijgen, maar kon ze niet benutten. In de 38e een hattrick van Kai: 0-3. Wat een beheerstheid!

Kai bleef de combinaties goed zoeken. In de 40e minuut scoorde hij nog een vierde goal. Met een 0-4 vertrokken we richting de kleedkamers.

Na de rust werden Tom, Sven en Gijs van de Arend vervangen door Laurens, Jordi en Nick. Nick, die onze vakantie vierende Rik, nummer 4,  verving, scoorde al na een minuut  0-5!

Nog geen minuut later een te zachte terugspeelbal op de keeper werd direct door Kai afgestraft. Vanaf de bank werden de heren aangemoedigd tot tien doelpunten. Zowel Laurens als Jordi probeerden van de zijkanten op te bouwen, wat voor Ufuk in de 17e minuut tot de zevende goal leidde. Lettele bleef ondanks deze achterstand toch af en toe op te komen. Koen was iets drukker dan de eerste helft, maar er ontstonden geen gevaarlijke situaties.

Ook nu weer na  22 minuten een drinkpauze voor de mannen.  Tom werd nog een keer ingezet om op te bouwen en met snelheid wat druk te zetten. Een mooie combinatie tussen Edward en Tom zorgde uiteindelijk voor de 5e goal van de wedstrijd voor Kai.

Maar wat zonde dat er in deze zelfde minuut een tegengoal weggegeven. Dit was totaal onnodig. We speelden de wedstrijd goed uit. Dik tevreden, na een verfrissend rondje, reden we terug op deze zonnige zaterdag naar Diepenveen. Volgend week uit, op de fiets naar Schalkhaar. Daar waar dit mooie seizoen….

Met dank aan onze spelers van de JO15-1, die uitstekend werk hebben geleverd. Wederom uitstekend keeperswerk van Koen en twee zeer gedreven spelers, Nick en Gijs, die ook beiden een goal op hun naam zetten.