O17-2: De hamer van Koning Willem

The day after, zwarte zaterdag, hang over……allerlei namen hadden we deze dag kunnen geven, maar bij aanvang was het nog zaterdag 28 april, de dag dat we de inhaalwedstrijd tegen Schalkhaar JO17-5 zouden spelen. Sommigen gingen met de auto, omdat ze daarna nog zouden meespeelden met het 3e JO17 team van Diepenveen in Heeten , anderen gingen sportief op de fiets.

Tijdens de warming-up was er weinig beleving te bekennen en werd er niet al te serieus gedaan. Waren dit dan al de voortekenen? Om 12.05 kregen we nog even live contact met onze vakantieganger Rik, vanaf het heerlijke strand in Turkije. Een paracetamol met bosvruchtensmaak werd nog genuttigd tegen wat nakrampen in het hoofd en zo werd het fluitsignaal om 12:18 gegeven.

Over de gehele wedstrijd zagen we af en toe best leuke acties, maar er was bar weinig wat wel lukte. Het mistte aan overtuigingskracht, doorzettingsvermogen, actieve werkhouding en beleving.

Soms heb je zo’n wedstrijd in de competitie dat het niet loopt. Zo’n een hebben we sinds vandaag in onze boeken staan. Het waren niet een of twee spelers die niet lekker speelden, het was vandaag geen team wat er in het veld stond. Iedereen stond met er met zijn ‘ eigen naweeën ‘.

In de tweede helft zagen we af en toe nog een leuke actie, maar Schalkhaar was scherper, speelden elkaar in de voet. Ze scoorden twee maal. Wij konden vandaag geen omslag maken.

Kortom: een 2-0 nederlaag, tegen een ploeg uit de onderste regionen, moeten we gauw vergeten.