O17-2: Bevrijding van ‘ de oude koeien’

De dag begon om 04.00 uur al met een afmelding, drie uur later volgde er nog een. Toch waren Thom Hofman en Wouter Voskuilen bereid om met ons mee te voetballen. Daarnaast hadden we Wessel Bosse en Koen Klein Ovink al als versterking gevraagd. Na de forse enkelblessure van Pascal vorige week was het afwachten of hij in staat was een hele wedstrijd te voetballen. Dit seizoen staat in het teken van blessures en lenen van andere teams.

In de 4e minuut kwam de 1e poging op goal van Kai die net naast ging. Er waren mooie combinaties van Kai en Tom en ook. Tussen Laurens en Wouter. Het hakje lukte net niet, waardoor Raalte een kans kreeg uit te breken en deze ook benutte: 0-1. Opbouwend kregen we kansen, maar benutten we deze niet goed genoeg en op het middenveld en verdedigd waren we te slap. Dit lag overigens niet aan een speler, dat mochten we meerdere spelers aanrekenen. Binnen een kwartier stond het 0-3. Het was onnodig om zo snel met deze stand in het veld te staan. De boodschap was helder tijdens de drinkpauze: het knopje moet om. Het lag zeker niet aan het keeperswerk van Koen, want hij stond weer een verdienstelijke wedstrijd te keepen.

Ondanks de achterstand hadden we al meer voetbal gezien dan vorige week en werden er combinaties gemaakt tussen Jesse, Thom en Edward. Na 23 minuten kwam de eerste goal van Wouter. Deze kans ontstond door een mooi schot van Edward, die niet goed gepakt werd door de keeper. Vijf minuten later de volgende treffer van Tom, door een mooie combi met Wouter 2-3. En vrij snel daarna de 3-3 van Wouter! Wat een gouden ‘ aankoop’ op deze Bevrijdingsdag. We gingen met een gelijkstand de rust in en met een tandje erbij en dit spel vasthoudend zouden we deze wedstrijd naar ons toe kunnen trekken.

Pascal had zijn minuten gespeeld en Sven kwam de tweede helft erin. De dynamiek werd voortgezet. Laurens speelde een zeer goede tweede helft en ook Jesse kwam steeds meer in het spel. Ook Wessel kon beter opbouwen en omdat hij fysiek ook wel het nodige kan hebben, kwam hij af en toe door de middenlinie heen.

Wouter en Laurens hadden samen meerdere mooie acties. Tijmen liet ook zien dat hij voorin zijn mannetje staat, echter mistte hij net. We hadden hem die goal gegund. Er volgde kort daarna een wereldpass van Edward waardoor de 4-3 wederom op naam van Wouter kwam. De combi’s van Jesse en Laurens en op Jesse op Kai maakte dat de 5-3 gemaakt kon worden. Jesse probeerde zelf ook nog een paar keer, echter zonder resultaat. Het zorgde wel goed voor druk op de ketel.

Sven stond niet op zijn vaste plek, maar wist deze rol prima te vervullen. Toch lukte het hem om af en toe naar voren te komen, daar waar hij het liefste speelt.

Onze fysio en verzorger Daan Klein Ovink had vandaag ook nog wat hand- en spandiensten te verrichten, echter de blessure van Wessel liet hij liever even over aan de senior. Koud water en een spons was toch niet de oplossing. Tom tikte nog een mooie 6-3 binnen en zo waren de drie punten toch nog voor ons, ondanks een haperende start