O17-1 werkt voor elkaar en wint

Diepenveen O17-1 voor de tweede week op rij laten zien dat het voor elkaar wil werken en met een kleine selectie zijn mannetje staat. Dit keer werd er, weliswaar met minimaal verschil, gewonnen van Sportclub Deventer O17-1. Een zege die de ploeg meer dan verdiende, 0-1.
Het begin van de wedstrijd was voor Sportclub Deventer dat ons direct probeerde vast te zetten. Dat lukte ze aardig. Bij een hoekschop had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen maar er werd door Diepenveen heldhaftig verdedigd. Na ongeveer 12 minuten ging de storm liggen en kreeg Diepenveen controle over de wedstrijd. Zoveel controle zelfs dat het in het vervolg van de eerste helft dicteerde en geen enkele poging meer toeliet op het doel van Danny.

Zelf kregen we een paar mogelijkheden. Een voorzet van Sam kon net niet goed afgelegd worden door Lytiano. Anders had Nick de bal voor het inschieten gehad. Even later kopte Gijs een corner over het doel. Ook volgden er nog twee schoten van afstand maar die waren niet doeltreffend.

Na de rust bleef Diepenveen de controle houden en drukte het Sportclub verder terug op de eigen helft. Dat maakte het ook wel weer lastig. De thuisploeg hield de ruimtes klein maar moest eigenlijk alleen verdedigen. Diepenveen viel aan en door het goede druk zetten veroverde het team de bal alweer op de helft van Sportclub. Halverwege de tweede helft kwam Diepenveen op voorsprong. Een goede aanval over de rechterkant van het veld werd door Nick verlengd tot Gijs. Die draaide zich knap vrij en schoot vanuit de draai hard raak, 0-1.

Daarna ging Sportclub Deventer opportunistischer spelen en daarbij kreeg het één kans. Daan van Beerendonk trad heldhaftig op door een bal van de doellijn te glijden. In het vervolg had Diepenveen de organisatie weer goed staan en gaf het niets weg. Een grote kans op een tweede treffer kregen we nog wel. Nick werd goed vrijgespeeld en had vrije doortocht richting het doel. Echter werd hij van achter neergelegd en volgde er slechts een vrijetrap. De scheidsrechter deed het voorval af met een gele kaart waardoor Diepenveen meer gestraft werd (geen goal en 10-11 situatie) dan de tegenstander die de overtreding beging.

Maar de kracht van de laatste weken is dat we niet klagen, hard werken en ondanks de kleine selectie en het blessurepech gewoon oppakken met elkaar. En dan is vier punten uit de laatste twee weken een mooie beloning.