JO17-2 : ‘ Op DIE fiets’

Samen uit, samen thuis en daar vertrokken we gezamenlijk op de fiets naar Wesepe.  Een goede warming-up voor de wedstrijd tegen Wesepe JO17-1. In een kwartiertje met de rug in de wind arriveerden we op Sportpark De Muggert. We mochten vandaag wederom gebruik maken van de diensten van Lucas van Vuuren en ook Rens Klein Hofmeijer versterkte vandaag ons team.

De toon werd de eerste zes minuten door Sven gezet. Nog geen minuut op de klok en de aanmoediging aan de kant ‘ probeer maar’ tikte Sven de eerste goal binnen. In de derde minuut een hele mooie actie van Rens, maar strandde tegen de twee koppen grotere speler van Wesepe. In de 4e minuut de tweede goal van Sven en twee minuten later tikte hij de derde achter de doellijn. We kregen tot de 21e minuut veel kansen, maar konden ze niet allemaal benutten. Het lukte Tom en Kai niet om het doelsaldo uit te breiden. In de 22e minuut werd er iets te sterk verdedigd door Rik in het strafschopgebied, waardoor we een penalty tegen kregen. Uitstekend keeperswerk van Lucas, want hij tikte de bal weg.  De 0 bleef staan. Tom en Kai creëerde nog enkele kansen, maar uitbreiding van het doelsaldo bleef uit. Net voor rust kwam er voor Wesepe nog een mooie kans, echter werd deze ruim over geschoten. Na 43 minuten werd er afgefloten en vertrokken we richting de kleedkamer.

De tweede helft startte Sven op de bank, Jordi kwam het veld in en er werd wat met de posities geschoven. De omschakeling van het weer speelde bij beide team wat parten, ook lukt het ons wat minder goed om samen te spelen. Voetballend werd het minder en het lukte ons niet goed om elkaar te vinden. Pascal coachte goed en moest af en toe flink aan de bak. Ook Edward en Rik hebben sterk verdedigend werk laten zien. Hij probeerde met regelmaat rechts de opbouw te openen, echter lukte het Jesse en Tijmen niet goed om de heren van Wesepe te passeren.  Aan de andere kant werden Jordi, Edward en Laurens ook aan het werk gezet. In de 15e minuut werd Rens gewisseld voor Sven. Hij mocht met een applaus van zijn teamgenoten en de coaches het veld verlaten.  Bedankt Rens, wat waren wij vandaag blij met jouw aanwezigheid en inzet!

In de 19e minuut ging Pascal zelf een keer naar voren, in een mooie combinatie met Tom. Dit werd beloond: 0-4.  Zowel in de 23e als in de 26e minuut twee mooie combinaties van Sven en Jordi en nog een van Laurens en Jordi. De goal van Jordi werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. De aanvallen kwamen vanuit het midden en de linkerkant. Laurens zette prima druk, waardoor er na een paar enorme kansen voor Kai ook daadwerkelijk een goal op zijn naam kwam: 0-5.

Met deze stand sloten we de wedstrijd af en stapte we weer gezamenlijk op de fiets richting Diepenveen. Een mooie, zonnige zaterdagmiddag weer voor JO17-2. Volgende week thuis tegen Hulzense Boys.