Diepenveen wint van Raalte

Diepenveen speelt vanmiddag thuis tegen Raalte. De wedstrijd begint onrustig, Diepenveen begint fel maar kan het balbezit niet omzetten in grote kansen. Raalte verdedigt en speelt snel de lange bal die goed gecontroleerd wordt door de Diepenveense verdediging. In de 10de minuut valt Een corner van Jack Vunderink hoog in de vijf, de keeper van Raalte krijgt er net een handje achter. De rebound wordt door Marcel Bijker over gekopt. Een minuut later verkijkt diezelfde Jack Vunderink zich op de bal en verliest hem, de spits van Raalte schiet in de tegenstoot hard op de vuisten van Nick Witteveen.

Marcel Bijker stoort goed in de opbouw van Raalte. In de haast schiet de keeper van Raalte de bal in de voet van Jeffrey Blanken, zijn actie wordt goed verdedigd door de verdediger van Raalte. Raalte laat Diepenveen voetballen en probeert het af en toe van afstand. Diepenveen probeert te voetballen maar heeft moeite om door de achteroverleunende defensie van Raalte te komen. Het blijft bij een paar mogelijkheden. Een snelle uitbraak van Raalte wordt goed door Jack Vunderink, die lang blijft kijken naar de bal, weggewerkt.

In de blessuretijd van de 1ste helft wordt Jeffrey Blanken goed weggestuurd door Jeffrey Mooren. Jeffrey Blanken kruist goed maar de verdediger van Raalte weet nog net met een sliding de bal van Jeffrey zijn voet te glijden. Dan volgt een aderlating voor Diepenveen, Timo Broekman wordt met zijn 2de gele kaart van het veld gestuurd.

Beide ploegen gaan met de brilstand de kleedkamers in.

Diepenveen begint, ondanks het ondertal, sterk aan de tweede helft. De zijkanten worden goed gezocht en een voorzet van Justin Boswinkel wordt net over gekopt door Marcel Bijker. Opnieuw een fantastische voorzet van Justin, Jeffrey Blanken kopt goed tegendraads in! 1-0 Diepenveen!

En opnieuw een goal van Jeffrey Blanken! De keeper van Raalte duikt onder de voorzet door, de bal belandt voor de voeten van de topscorer van Diepenveen die de bal in het lege doel schuift.

Diepenveen blijft de wedstrijd controleren, Raalte wordt 1x echt gevaarlijk. Balverlies van Marcel Bijker waarna de spits van Raalte 1 op 1 komt. Nick Witteveen pakt de bal in de korte hoek. Uit de corner die daarop volgt kan Nick de bal makkelijk vangen. Hij wil het spel snel hervatten maar de spits van Raalte hindert hem, waarbij de bal via zijn rug in het doel belandt. De scheidsrechter keurt hem, tot ieders verbazing, goed.

In de 80 minuut wordt Jeffrey Blanken weer weggestuurd, hij wordt van achteren gepakt door de verdediger van Raalte. De scheidsrechter kan niet anders dan de rode kaart trekken. Raalte gaat alles of niets spelen maar creëert geen grote kansen, de verdiensten van de Diepenveense verdediging onder leiding van de sterk spelende Mikey Kommerkamp.

Diepenveen krijgt het af en toe lastig. Maar komt er een paar keer gevaarlijk uit. Stan Brouwer komt 1 op 1 en wordt door een speler van Raalte wederom van achteren gepakt, direct rood! Jack Vunderink gaat achter de daaropvolgende vrije trap staan en schiet de bal fantastisch in de kruising. 3-1!

Raalte lijkt het op te geven terwijl Diepenveen nog wel meer wil! Bas Blokvoort mag zijn invalbeurt belonen met een goal in de laatste minuut, 4-1! Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen de Gazelle.