Diepenveen wint in Enter

Diepenveen gaat op deze herfstachtige zondag op bezoek bij de nog onbekende tegenstander uit Enter. Een blik op de ranglijst van 4G laat wel het belang van deze wedstrijd zien. Beide ploegen draaien mee in de subtop en hebben een totaal van 17 punten verzameld. De winnaar van vandaag kan aanhaken bij de top van deze spannende klasse.

Beide ploegen delen in de eerste tien munten op het winderige sportpark wat kleine speldenprikjes uit. Diepenveen krijgt de grootste mogelijkheid waarbij de bal na een goeie combinatie tussen Jeffrey Blanken en Marcel Bijker stuiterend naast de goal belandt.

Na een kwartier krijgt Diepenveen lichtelijk de overhand. Enter laat de ruimtes op het middenveld groot worden waardoor Diepenveen in de omschakeling meerdere keren gevaarlijk kan worden.

In de 30e minuut komt Diepenveen goed voetballend voor de goal. Een prachtige driehoek belandt bij Bo Berends in de diepte. Uit de draai schiet Bo recht op de keeper.

Diepenveen creëert een aantal goede kansen vanaf de zijkanten maar vergeet zich te belonen en gaat rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begint van beide kanten niet goed. Er wordt door beide ploegen veel de lange bal gespeeld waarbij er veel balverlies geleden wordt. Pas in de 60e minuut krijgt Diepenveen een kans via Davey Mooren. De keeper lijkt zich te verkijken op zijn harde schot, maar helaas voor Diepenveen valt de bal via zijn handen net over.

In de 70e minuut komt Enter op een 1-0 voorsprong. Nick Witteveen verkijkt zich op een terugspeelbal van Mikey Kommerkamp. De bal stuitert over zijn voet en de spits van Enter kan zo de bal in het lege doel schuiven.

Meteen daarop reageert trainer Martin Dollenkamp met een dubbele wissel en zo gaan de geelhemden 1 op 1 spelen.

Jack Vunderink staat koud in het veld als die een fantastische voorzet geeft op Jeffrey Blanken. Die laatste schiet de bal onberispelijk achter de Enterse doelman, 1-1!

Nog geen 2 minuten later staat diezelfde “good old” Jack Vunderink aan het begin van een mooie aanval, de goed ingevallen Freek Brouwer wordt diep gestuurd en trekt goed voor. De meegelopen Stan Brouwer plaatst de bal in de verre hoek, 1-2!

Al met al een terechte en fantastische overwinning voor de mannen uit Diepenveen!