Diepenveen pakt punt in Broekland

Diepenveen vertrok vandaag met een bijna fitte selectie richting oude bekende Broekland. Al jaren een geduchte tegenstander in de 4de klasse. Winst en verlies wisselden elkaar af in de vorige ontmoetingen. Dit seizoen draaien beide teams mee in de subtop en zal het belang van een overwinning duidelijk zijn. Al met al genoeg ingrediënten voor een leuke en spannende wedstrijd!  De eerste kans wordt genoteerd voor Diepenveen, een vrije trap van Davey Mooren gaat hard maar te scherp voorlangs. Meteen daarna breekt aanvoerder Timo Broekman door op rechts, hij legt de bal terug naar de goed meegelopen Bo Berends. Bo laat de bal sierlijk op zijn voet vallen waardoor de bal buiten bereik van de keeper in de lange hoek verdwijnt.

De mannen uit Diepenveen laten zien waar ze voor gekomen zijn, de verdedigers van Broekland worden constant opgejaagd waardoor Broekland er eigenlijk niet uit kan komen. Echt grote kansen worden echter niet gecreëerd.

Dan volgt er een goede aanval van gebroeders Mooren. Jeffrey wordt vrijgespeeld en geeft de bal goed mee aan zijn kleine broertje Davey. Hij schiet echter hard voorlangs. Diepenveen blijft verder de controle houden waarbij veel meters gemaakt worden door de Diepenveense middenvelders.

In de 30e minuut kan Broekland dan eindelijk de eerste kans noteren, die ook meteen raak is! Een corner valt langs alles en iedereen heen en wordt door de aanvoerder van Broekland bij de 2de paal binnen gekopt.

Voor Diepenveen komt de rust wel even als geroepen. Broekland begint wat meer aan te dringen en Diepenveen is het, door het maken van verkeerde keuzes, even helemaal kwijt. 1-1 ruststand.

Na rust gaat het gelijk op, beide ploegen spelen onrustig met veel balverlies. Dan breekt Jeffrey Blanken op rechts gevaarlijk door, zijn voorzet wordt door de verdediger van Broekland nog weg gewerkt maar belandt op de hand van een andere verdediger, penalty! Jeffrey Mooren weet wel raad met deze kans en schiet de bal snoeihard binnen!

Broekland wordt vooral gevaarlijk via dode spelmomenten waarbij de grote sterke spits gezocht wordt. Ook nu weer komt broekland op gelijke hoogte uit een corner. Diepenveen krijgt de bal niet weg en weer kan de aanvoerder van Broekland via via binnenkoppen.

In de laatste paar minuten kan Diepenveen nog een paar kansen noteren, ook Broekland komt er af en toe gevaarlijk uit. Al met al een spannende wedstrijd, met niet veel kansen, waarbij Diepenveen toch een klein beetje het betere van het spel had maar tevreden kan zijn met een punt.