Diepenveen O19-1 krijgt handen publiek op elkaar

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O19-1 heeft een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd tegen Helios O19-1. De 5-1 overwinning is nog een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Het vertoonde spel zorgde er zelfs voor dat de vele toeschouwers op de Zunnebargh meermaals de handen op elkaar kregen voor een aantal prachtige aanvallen.
Diepenveen opende gretig en had vanaf de eerste minuut het initiatief. Met veel druk op de bal en een prima tempo zocht het na een snelle openingstreffer. Goed druk zetten van Markus resulteerde in een vrije doortocht richting de keeper. Markus koos ervoor om Jim aan te spelen die zijn tegenstander met één kapbeweging kwijt was en in schoot, 1-0.

Het duurde vervolgens tot halverwege de eerste helft tot Diepenveen weer doel trof. Dit keer was Jim degene met de assist en schoot Markus hard binnen. Voor de 2-0 viel had Diepenveen al een handvol kansen bij elkaar gespeeld waarbij vooral opviel dat het hele team in beweging was en als er even balverlies geleden werd dan werd er met z’n allen gejaagd om de bal weer te veroveren. Dit was een puike teamprestatie waarin geen enkele speler verzaakte.

Voor de rust moest Maurits overigens één keer handelend optreden en dat deed onze keeper uitstekend. Verder had de verdediging de zaken aardig op orde en kreeg het gaandeweg de wedstrijd ook steeds meer vertrouwen om met lef op te bouwen.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en bleef Diepenveen de bovenliggende partij. Na een klein uur was Markus wederom trefzeker nadat de prima spelende Adne hem de bal op een presenteerblaadje had gegeven, 3-0. Helios snakte naar adem en kwam eigenlijk niet in de wedstrijd voor. Toch kwam de ploeg tot scoren. Een klein onoplettendheidje werd afgestraft door de snelle en goede nummer 9 van de bezoekers.

De tegengoal was het sein voor Diepenveen om nog een tandje bij te schakelen. Nick was de maker van de 4-1 en daarmee beloonde hij een prima wedstrijd van zichzelf met een doelpunt. In de slotminuut was Sieb de maker van een vijfde treffer van Diepenveen waarmee de eindstand definitief bepaald werd.

De mooiste Diepenveen aanval is daarmee echter nog niet beschreven. Tussen de 4-1 en 5-1 in speelde Diepenveen een werkelijk grandioze aanval over een aantal schijven waarbij iedere keer de goede keuze gemaakt werd. Het leverde uiteindelijk slechts een hoekschop op. Maar het was ook één van de aanvallen waarmee O19-1 de handen van het publiek op elkaar kreeg. En dat is precies wat de ploeg deze wedstrijd verdient. Een vet compliment voor datgene ze hebben laten zien. (Ik heb genoten!)

Het volledige fotoalbum van deze wedstrijd vind je hier.