Diepenveen 13-2 zegeviert na een bloedstollende wedstrijd tegen Holten 13-2

Diepenveen treedt op een frisse zaterdagochtend aan tegen het rood-zwart van V.V. Holten. Na de verliespartij in de laatste minuut tegen Schalkhaar van twee weken geleden was er reden genoeg voor een revanche, en een mooi moment om het goed vertoonde veldspel en samenwerking door te zetten. Doordat Beer in de ochtend ziek was geworden en ook Jesse afwezig was deden Milan, Sven en Maik van de 013-1 mee. Alvast een groot compliment voor deze drie jongens die letterlijk van hun bed werden gelicht met de vraag of ze toch nog wilden voetballen op hun eigenlijk voetbalvrije zaterdag. Top!

We gingen de wedstijd in met veel vertrouwen omdat wij wisten wat onze kwaliteiten waren. We zijn goed in het heroveren van de bal en ook ons veldspel is goed doordat we veel hebben getraind met positiespel. Naast deze twee kwaliteiten beschikken we als team over voor mij de allerbelangrijke kwaliteiten van het spel voetbal. En dat zijn: “plezier maken en keihard werken”. Elke keer weer is het een genot om deze ploeg op de zaterdagochtend te zien spelen.

Nadat Julian die als spits begon het team erop wijste om druk te gaan zetten veroverde we de bal rond de zestien van Holten, Matthijs zag dat Milan de ruimte had om wat met de bal te doen, hij ging het rood-zwarte doolhof in en kwam er weer uit en de 1-0 stond na een mooie goal op het scorebord, Holten kwam gelijk met een antwoord en kwam via een gelukje op 1-1, maar er was niks aan de hand want wij bleven ons spel vast houden en kwamen weer op voorsprong: 2-1. Kjeld die het middenveld goed beheerste zorgde dat Holten niet weer uit kon breken en zag Maher de diepte in gaan, nadat hij de zoveelste speler van Holten uitkapte en oog had voor een ander ronde Sven af en maakte er 2-1 van. Daarna was het eenrichtingsverkeer Diepenveen speelde een hele goeie eerste helft en het hoogtepunt werd helaas net niet beloont. Maik zette een goede staande tackle in en Ties zakte prima uit waardoor hij kon worden ingespeeld Diako kwam zich goed aanbieden waardoor er een driehoekje ontstond met Mike, hij zag dat Daan de diepte inging. Nadat Daan de bal goed binnen hield assisteerde hij Sven die op zijn beurt over de keeper heen schoot, maar de paal bracht redding voor Holten en zorgde ervoor dat beiden teams gingen rusten met een 2-2 stand

In de rust werd duidelijk wat er moest veranderen in de tweede helft; “We moeten wat slimmer zijn” klonk het uit de kleedkamer, als je niet sterker dan je tegenstander bent moet je slimmer dan hem zijn, dit deden we de tweede helft beter we lieten de bal meer rondgaan in plaats van de duels op te zoeken, na een goede verdedigende actie van kort na rust van Wout speelde hij Maher in die de bal goed afkaatste op Milan hij tekenende vanaf 16 meter voor de 3-2, na de 3-2 kregen we veel kansen om uit te lopen en de bevrijden 4-2 deze bleef uit. Wel bleven we het goede spel vast houden en kregen we via Esmee die zichzelf na een goede aanname de ruimte in speelde nog een kans. Holten schakelde na deze kans goed om en maakte de 3-3. Na ongelofelijke spannende minuten maakte wij via Milan 10 minuten voor tijd de 4-3 en hebben we 10 minuten lang op een corner na niet veel weggeven.

Wederom ben ik trots, de eerste 3 punten zijn binnen en we hebben als team keihard gewerkt en trokken ons op aan elkaar. Na zon korte tijd als zo voetballen is iets waar de speler van de onder 13-2 echt trots op mogen zijn. En ik als trainer alleen maar vrolijk van kan worden. Volgende week spelen we de “streekderby” tegen SC Overwetering uit Olst. Tot dan!