Diepenveen 1 wint in ijzige kou bij SC Deventer

Diepenveen 1 heeft weer een overwinning geboekt. Na mindere wedstrijden tegen Lettele en Nieuw-Heeten werd er bij Sportclub Deventer wel gewonnen. Het was weliswaar met minimaal verschil, maar daardoor niet minder prettig, 1-2.

De thuisploeg begon aardig aan de wedstrijd. In de openingsfase van de wedstrijd kwam de linksbuiten een aantal keren dreigend door. Echter lieten de spitsen van Sportclub Deventer twee aardige mogelijkheden onbenut. Diepenveen kwam na een kwartier beter in de wedstrijd. Bij de eerste serieuze kans was het direct raak. Jeffrey Mooren kopte een hoekschop raak waardoor Diepenveen op 0-1 kwam.

Zonder echt goed te spelen hield Diepenveen de poorten aardig gesloten. Daar waren twee reddingen van Nick Witteveen voor nodig. Eerst tikte hij een afstandsschot onder de lat weg en even later een indraaiende voorzet. Aan de andere kant kreeg Marcel Bijker een kans op 0-2 maar zijn poging werd gepakt door de doelman.

In de tweede helft kwam SC Deventer al snel op gelijke hoogte. Een aardige aanval, door het centrum van de verdediging, werd achter Nick in het doel geschoten. In het vervolg van de tweede helft leek de wedstrijd in evenwicht te blijven. Ongeveer twintig minuten voor het einde won Diepenveen toch de wedstrijd. Jeffrey Mooren schoot een afgeslagen bal bij de tweede paal binnen, 1-2.

Diepenveen kan weer drie punten bijschrijven en kan toewerken naar de thuiswedstrijd met Terwolde.